Iarnă colorată cu Youthbank

De Crina Dobocan
Tinerii, încurajaţi să se implice în viaţa comunităţii
Tinerii, încurajaţi să se implice în viaţa comunităţii
Târgul de Crăciun organizat de Fundaţia Comunitară va susţine un program destinat educaţiei non formale a liceenilor.


Ediţia din acest an a Târgului de Crăciun organizat de Fundaţia Comunitară Oradea este dedicată susţinerii programului YouthBank, destinat educaţiei nonformale a liceenilor. Târgul se va derula în perioada 17-24 decembrie, între orele 15:00 şi 20:00, în incinta Crişul Shopping Center (etajul I).

„Târgul de Crăciun este al doilea eveniment de fundraising organizat de echipa YouthBank Oradea 2014 – 2015. La târgul YouthBank participanţii se vor putea bucura de poze la minut cu Moş Crăciun şi cu Crăciuniţe, de sesiuni de împachetat cadouri pentru cei dragi, redactarea de scrisori către Moş Crăciun pentru prichindei, prăjiturele delicioase şi obiecte specifice Crăciunului care vor putea fi achiziţionate pe bază de donaţii”, a spus Iulia Dudaş, coordonatorul YouthBank Oradea.

Practic, în perioada decembrie 2014 – februarie 2015, din banii adunaţi organizatorii proiectului vor finanţa proiectele iniţiate de liceenii bihoreni pentru comunitatea locală şi vor susţine activităţile propriu-zise ale programului.

Dezvoltare personală

„Programul este implementat în Oradea şi parţial în Salonta (etapa de acordare de finanţări) de către Fundaţia Comunitară Oradea, iar la nivel naţional este coordonat de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Activităţile YouthBank România sunt incluse în «YouthBank Academy: Soluţii durabile pentru implicarea tinerilor în viaţa comunităţii» – proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro”, a mai precizat Iulia Dudaş.

YouthBank este un program de dezvoltare personală pentru liceeni, în care aceştia constituie, promovează şi administrează un fond special destinat unor proiecte pentru comunitatea locală, implementate de către alţi liceeni. Astfel, tinerii au acces la un cadru propice dezvoltării personale, dobândind abilităţi şi cunoştinţe de leadership, comunicare, negociere, management de proiecte şi management financiar. Programul YouthBank porneşte de la premisa că tinerii reprezintă o resursă esenţială pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !