Iarnă grea şi în judeţ

Iarnă grea şi în judeţ
Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile judeţene din Hunedoara, stratul de zăpadă fiind cuprins între 1 şi 3 centimetri.

Stratul de zăpadă bătătorită de pe drumurile judeţului Hunedoara pune mari probleme circulaţiei rutiere. Pe DN 66 între localităţile Băniţa şi Petroşani circulaţia s-a făcut în condiţii deosebite, cu viteze de până la 20 km pe oră după ce zăpada, care a continuat să cadă a ridicat stratul depus la peste 3 centimetri.

În zonele de munte traficul rutier aproape că a fost blocat în comunele Lelese, Lunca Cernii, dar şi l Feregi, unde temeperatura aerului a coborât sub -5 grade Celsius.

Pe tot parcusul zilei de ieri temperaturile au oscilat în jurul valorii de zero grade Celsius, potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Drumuri Hunedoara. În zonele Hunedoara şi Orăştie cade lapoviţă, iar la Brad, Petroşani şi Haţeg ninge slab.
Pe tot parcursul zilei s-a acţionat cu utilaje şi material antiderapant pentru îndepărtarea zăpezii.

27 de sate hunedorene au rămas fără curent din cauza condiţiilor meteo, după ce aproape 24 de ore a plouat continuu, iar vântul a suflat la viteze foarte mari. Localităţile cele mai afectate sunt situate în zonele Ilia şi Vorţa, la 30 kilometri vest de municipiul Deva, au precizat surse oficiale din cadrul companiei Enel Electrica Banat.
Cea mai mare parte a defectelor au fost remediate în cursul zilei de ieri de echipele de intervenţie din cadrul societăţii.

“Stratul de zăpadă din staţiunile Straja şi Parâng măsoară peste 50 de centrimetri şi ninge în continuare, drept pentru care jandarmii montani şi salvamontiştii supraveghează permanet traseele montane din masivul Retezat, munţii Vulcan, Parâng şi Şureanu, precum staţiunile montane Straja şi Parâng pentru a preveni producerea vreunui accident sau rătăcirea turiştilor”, declară George Resiga, şeful serviciului Salvamont Lupeni.

Potrivit INM, vremea se va menţine în continuare rea, cu zăpadă şi viscol. Temperaturile prognozate pentru întreaga săptămână se vor încadra între -7 şi -10 grade Celsius şi -2, -3 grade Celsius, maximele.

Lanţuri antiderapante

Serviciul Poliţiei Rutiere Hunedoara recomandă şoferilor care conduc maşini de mare tonaj pe Drumul Naţional 66, în zona Băniţa-Petroşani, să aibă pregătite lanţuri antiderapante pentru prevenirea unor eventuale blocaje în trafic. „Recomandăm şoferilor să aibă montate anvelope de iarnă, iar conducătorilor de maşini mari să posede lanţuri antiderapante care să poată fi folosite, dacă se impune acest lucru”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara, inspector principal Ion Tirinescu.
Din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă, un camion TIR a blocat ieri circulaţia după ce a derapat în zona Băniţa, pe un sector de drum care prezintă mai multe curbe în pantă. Traficul rutier a fost reluat după câteva zeci de minute, timp în care autocamionul a fost adus pe şosea cu ajutorul utilajelor de la Administraţia Naţională a Drumurilor.
Un echipaj al Poliţiei Rutiere şi maşini ale posturilor de poliţie din localităţile situate în zonă patrulează în vederea prevenirii unor blocaje de trafic. De asemenea, patru utilaje ale secţiei de Drumuri Naţionale acţionează pe sectorul de drum cu materiale antiderapante şi îndepărtează zăpada de pe carosabil.


Ina Jurcone
Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !