Iarnă-n toată regula la Vârtop

Iarnă-n toată regula la Vârtop
VARTOP-ARIESENI – Iarna s-a instalat în forţă în zona Vârtop – Arieşeni, stratul de zăpadă depăşind ieri dimineaţă o jumătate de metru.

Zăpada abundentă a adunat îndeosebi duminică schiori şi plăcari pe pârtiile de la Vârtop, pornindu-se teleschiul atât pe pârtia mare, cât şi pe cea mică, la vechiul preţ de 5, respectiv 2 lei urcarea, cu reducere pentru copii. „Luni dimineaţa ningea în continuare. Revizia teleschiului s-a făcut cu succes, astfel că ne-am bucurat să servim schiorii veniţi în weekend la Arieşeni. Cu această ocazie îi asigurăm pe iubitorii sporturilor de iarnă că vom porni teleschiul oricând vom avea doritori”, ne-a declarat administratorul Vladimir Todea. De asemenea, lucrătorii de la întreţinerea pârtiei au deszăpezit ratrack-ul pentru a nivela şi bătători stratul de zăpadă. Pe lângă schiori şi snowboarderi, pe lângă pârtie s-au mai bucurat de nea şi copiii veniţi cu săniuţele sau, pur şi simplu, tinerii care şi-au scos la plimbare căţeii îmbrăcaţi ca pentru iarnă. Zăpada pufoasă şi lipsa aglomeraţiei au făcut ca salvamontiştii prezenţi pe pârtie să nu aibă de lucru, ei avertizând, în schimb, amatorii de ture montane să nu urce fără echipament şi hartă. Mai notăm că utilajele Companiei Drumuri Naţionale au început să acţioneze pentru a menţine în condiţii bune DN 76. Oricum, şoferii care urcă la munte e bine să-şi pună deja lanţuri şi cauciucuri de iarnă.

Cristian Horgoş

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase