Iau la „puricat” diplomele din ’94 încoace!

2Comentarii
Iau la „puricat” diplomele din ’94 încoace!
ORADEA - Calitatea în învăţământ, diplomele eliberate sau evidenţa bugetului de venituri şi cheltuieli sunt doar câteva dintre subiectele ce stau la baza bilanţului de sfârşit de an al Universităţii din Oradea, prezentat ieri de conducerea instituţiei.

Întâlnirea universitarilor cu jurnaliştii a avut şi un alt scop: prezentarea membrilor din cadrul Biroului de comunicare şi proiecte europene, departament nou înfiinţat. „Dorim să transformăm Universitatea Oradea într-o instituţie publică transparentă. Intenţionăm să strâgem relaţia cu mass-media, având în vedere faptul că aceasta rămâne principalul punct de comunicare, iar orădenii au dreptul să ştie tot ce se întâmplă”, a declarat Olimpia Popoviciu, şefa Biroului.

Diplome la puricat

Una din cele mai importante aspecte ale bilanţului este ampla acţiune de verificare a diplomelor, precum şi a actelor de studiu pentru studenţii străini. În urma verificării au fost constate 20 de cazuri care reflectau probleme vizavi de evoluţia studenţilor străini. „Aceste cazuri nu reprezintă ilegalităţi sau falsuri, ci lipsa unor documente în evoluţia studenţilor. Oricum, suntem foarte prudenţi şi fiecare diplomă pe care o semnez o verific de două-trei ori”, spune rectorul Cornel Antal (foto).

Conducerea Universităţii a luat o decizie prin care Departamentul de Relaţii Internaţionale să verifice toate actele studenţilor străini, rezultatele urmând a fi prezentate în 28 februarie. Mai mult de atât, rectoratul a luat decizia de a face „ordine totală” şi a dispus verificarea diplomelor începând cu anul 1994 şi până în prezent.

Tot în spiritul transparenţei, rectorul Cornel Antal a anunţat că în urma şedinţei de Senat din data de 17 decembrie s-a adoptat prin Metodologia de organizare a alegerilor, în premieră, criterii de moralitate şi incompatibilitate solicitate la depunerea candidaturilor pe funcţii sau în structuri de conducere.

Conform celor declarate de Antal, această propunere a iscat o serie de discuţii aprinse, respectiv păreri pro şi contra. „Calitatea înseamnă existenţa unor regulamente şi procedee care trebuie respectate”, este de părere rectorul Cornel Antal. Vizavi de rezultatele observate în ultimele patru luni, de când ocupă această funcţie, Cornel Antal s-a declarat mulţumit într-o oarecare măsură.

„Aş spune că au fost făcuţi paşi în direcţia cea bună. Faţă aceeaşi perioadă a anului trecut, acum trecem printr-o stare de instabilitate, deoarece s-au făcut unele modificări ce se simt. Oricum, e loc de mai bine”, spune Antal. În bilanţul UO sunt cuprinse şi alte reglementări şi proceduri, cum ar fi: regulamentul de funcţionare a Senatului, de acordare a titlurilor onorifice, de desfăşurare a studiilor univeristare de masterat sau de acordare a burselor.

Ioana Iuhas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor