Idila patroni – pieţarii la final?

2Comentarii
Idila patroni – pieţarii la final?
ORADEA – La mai puţin de o săptămână după momentele de afecţiune din Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bihor, „idila” dintre Federaţia Patronilor Bihor şi reprezentanţii comercianţilor din pieţe a intrat în… eclipsă.

Cele două părţi conveniseră atunci să colaboreze în interesul pieţarilor, FPB urmând să reprezinte interesele lor în relaţia cu autorităţile şi organele de control. Programată să aibă loc în această săptămână, cea de-a doua repriză a întâlnirii dintre cele două părţi implicate a fost anulată. Motivele acestei răceli sunt diferite pentru fiecare dintre protagonişti.

Gheorghe Pintea, preşedintele Asociaţiei Comercianţilor din Bihor, spune că nu a mai primit niciun semn din partea preşedintelui FPB, Ioan Lucian. „Din informaţii neoficiale am aflat că Primăria şi RAPAS nu ar fi agreat ideea unei asemenea întâlniri şi că, din cauza asta s-a amânat. Dar asta e neoficial, repet nu ştiu, nu am fost sunat, nu mi s-a spus nimic”, spune Pintea.

 

O altă idee

Pe de altă parte, Ioan Lucian are o altă versiune. „Pe finalul discuţiei de săptămâna trecută, reprezentantul comercianţilor din pieţe a avut un punct de vedere pe care nu l-am înţeles.

El şi cei din jurul său spuneau că pe ei nu îi interesează decât să fie adus la aceste întâlniri primarul şi că nu vor să discute cu alţii”, declară preşedintele FPB. El consideră că iniţiativa pe care Federaţia o avansase, aceea a unei dezbateri pe teme de interes general, privind soarta pieţelor orădene post-aderare, era ca şi compromisă din moment ce reprezentanţii comercianţilor doreau o răfuială şi nu un dialog cu autorităţile.

„Ideea noastră era aceea a unei dezbateri, nu de a facilita o întâlnire în care discuţiile să degenereze”, afirmă Ioan Lucian, care consideră că ideea nu este compromisă total, dar că va încerca să intre în contact direct cu comercianţii din pieţe şi nu prin intermediul unor asociaţii, eliminând astfel şi posibilitatea ca aceste dialoguri să devină ocazie pentru dispute politice, având în vedere faptul că Gheorghe Pintea, cel care conduce asociaţia pieţarilor, este şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNG.

Valentin Buda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor