Ieftin în septembrie pe litoralul românesc

De Dan Birta
1Comentariu
Litoralul românesc atrage turiştii cu preţuri bune în septembrie
Litoralul românesc atrage turiştii cu preţuri bune în septembrie - © FOTO: D.B.
Tarifele pentru un sejur de şase nopţi de cazare sunt cuprinse între 159 de lei şi 605 lei pe persoană.


Românii care nu au fost în acest an pe litoral mai au timp să o facă. Și încă la prețuri foarte bune. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat programul „Litoralul pentru toţi” prin care turiștii beneficiază de cazare la mare plătind între 159 de lei și 605 de lei/persoană, pentru o săptămână, în perioada 2 septembrie – 30 septembrie.

„Acest program social este destinat turiștilor care își doresc o vacanță la malul mării la sfârşitul sezonului pentru care pot aloca un buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie şi august. Tarifele practicate în programul special «Litoralul pentru toţi» sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon”, transmit reprezentanţii FPTR.

litoral2

„Litoralul pentru toti” este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Lansat în urmă cu 16 ani, Programul special „Litoralul pentru toţi” prezintă acelaşi interes din partea turiştilor, cărora, PFTR le vine în întâmpinare cu sejururi în extrasezon pe litoralul românesc, la preţuri avantajoase.

Tarife din 2017

„Pentru a veni în sprijinul turiştilor, lansarea acestei ediţii beneficiază de aceleaşi tarife ale ediţiei de primăvară 2017, nemodificate în ultimii şase ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri, chiar s-au dublat. Începând cu această ediţie, biletele pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, se spune în comunicatul FPTR.

Anul acesta, turismul din România şi în special hotelurile de pe litoral, se confruntă cu o criza a forţei de muncă fără precedent, multe unităţi de cazare refuzând rezervări în luna septembrie din cauza lipsei de personal.

Cu toate acestea, până în prezent s-au înscris în program 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie un număr de 3.000 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor, sau direct de către hotel, tariful fiind acelaşi, în funcţie de unitatea de cazare. Astfel, aproximativ 12.000 de locuri sunt pregătite pentru turiştii care doresc să beneficieze de vacanţe cu tarife reduse.

FPTR este singura organizație reprezentantivă la nivel de sector de activitate din turism, reprezentând angajatori a peste 33.000 de salariați, membrii FPTR avand o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro.

Tarife şi hoteluri

Pentru zona Mamaia – Constanţa – Eforie (nordul litoralului) pentru sejururile de şase nopiţi au fost negociate următoarele tarife pe persoană: 205 lei la hotel 1* fără mic dejun; 235 lei la hotel 2* fără mic dejun; 265 lei la hotel 3* fără mic dejun; 315 lei la hotel 2* cu mic dejun; 425 de lei la hotel 3* cu mic dejun; 485 de lei la Hotel 4* cu mic dejun şi 605 lei la hotel 5 * cu mic dejun.

Tarifele negociate pentru sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) în această ediţie (sejur 6 nopţi/persoană) sunt următoarele: 159 de lei la hotel 1* fără mic dejun; 179 de lei la hotel 2* fără mic dejun;

199 de lei la hotel 3* fără mic dejun; 269 de lei la hotel 2* cu mic dejun; 329 de lei la hotel 3* cu mic dejun, 379 de lei la hotel 4* cu mic dejun şi 469 de lei la hotel 5 * cu mic dejun.

Pe lista hotelurilor înscrise în program se regăsesc: Callatis şi Dacia din Neptun, Semiramis din Saturn, Sanda şi Rodica din Venus, Arta, Minerva şi Cupidon din Eforie Nord, toate de două stele. La hoteluri de trei stele se regăsesc: Majestic, Delta şi Olimpic din Jupiter, Recif, Doina, Q şi Mioriţa din Neptun, Apollo, Traian, Ibiza, Dunărea, Astoria din Eforie Nord, Victoria, Dorna, Voila Caraiman, Majestic şi Delta din Mamaia. Din categoria hotelurilor de patru stele au fost înscrise în program: Mondial din Eforie Nord, Zenith, Laguna şi Modern din Mamaia, iar la cinci stele – Saturn din staţiunea Saturn.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor