Iepuri şi porumbei în expoziţie

Iepuri şi porumbei în expoziţie
ORADEA - Sute de porumbei, zeci de găini şi zeci iepuri. Toate acestea au putut fi admirate sâmbătă şi duminică la expoziţia de păsări şi animale mici, organizată în 16 şi 17 februarie de către Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici „Nufărul” Oradea.  Video

Evenimentul a adunat la Casa de Cultură a Municipiului Oradea, 82 de iepuri, 37 de găini, 360 de porumbei de rasă şi mulţi vizitatori.

„Expoziţia de anul acesta este una jubiliară. Aniversăm zece ani de la înfiinţarea asociaţiei”, ne-a declarat Cornel Fildan, preşedintele asociaţiei.

Pasiune

Participanţii la expoziţie au recunoscut că fac ceea ce fac din plăcere. „Creşterea găinilor de ornament este pentru mine un hobby. Cui nu-i place şi nu are dragoste pentru asta, nu are rost să se apuce”, este de părere Poka Ioan, profesor de meserie, crescător de găini Cochinchina de mătase.

Acelaşi lucru ni l-a spus şi Gabor Marin Bogdan, care are pasiune pentru găini ceva mai mari, crescute pentru carne şi ouă – rasa Plymouth.

Crescătorii de iepuri nu sunt nici ei mai prejos. Gheorghe Costa, vicepreşedintele asociaţiei pe linie de iepuri este încântat că au reuşit, an de an să crescă numărul iepurilor din expoziţie, cât şi calitatea acestora. În ceea ce piveşte iepurii, asociaţia a avut expozanţi şi din Ungaria.

Porumbei au ocupat, ca de obicei, cel mai mare spaţiu al expoziţiei. Membrii asociaţiei se pot lăuda cu două rase autohtone, create în judeţ: Uriaşul de Salonta şi Carunculatul de Oradea. „Ne chinuim să aducem la standardele iniţiale Uriaşul de Salonta, fiindcă în prezent mai există foarte puţine exemplare”, ne-a precizat Liviu Mihele, un pasiont crescător de porumbei.

Încă de sâmbătă, vizitatorii expoziţiei s-au prezentat în număr destul de mare la eveniment. Cei mai încântaţi au fost copiii, care alergau de la un porumbel sau iepure la altul să-şi exprime opţiunile. Denisa, o fetiţă de cinci ani iubeşte iepurii şi nu s-a sfiit să ne arate că are şi pe pulover un iepuraş.

În ultima zi a expoziţiei, cele mai furmoase exemplare din fiecare rasă au primit diplome de campion, iar proprietarul o cupă.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !