“Iertarea naște toleranță”

1Comentariu
“Iertarea naște toleranță”
12 elevi de liceu din Oradea şi judeţ au dovedit, în scris, că nu doresc să îşi trăiască viaţa în violenţă. Cei 12 au răspuns provocării unice în ţară, lansată de Poliţia Bihor şi au realizat fiecare câte un eseu cu mesaj despre antiviolenţă, în cadrul campaniei „Şcoala fără violenţă” – şi aceasta unică pe plan naţional, demarată acum şapte ani în judeţul nostru.


JB încurajează oamenii, cu atât mai mult tinerii, să fie creativi, cu discernământ, curajoşi, cu calităţi morale deosebite. Drept recompensă pentru curajul de a exprima în scris sentimente şi opinii, ba chiar şi soluţii pentru reducerea violenţei în general şi reducerea violenţei în şcoli – în special, JB publică lucrările celor 12.


 

Violența este refugiul celor slabi. Vrem să marcăm arzătoarea dorință de a combate acest copil de suflet al pasivității.

Chiar dacă întâlnim violența peste tot,pe stradă,la televizor,la școală,de multe ori acasă nu trebuie să începem să credem ca face parte din existența noastră, deci nu trebuie sa o tolerăm.

La un moment dat, fiecare dintre noi este pus într-o situație greu de gestionat. Violența ne poate surprinde în diferite moduri. Putem fi atacați, iar uneori la adresa noastră sunt aduse injurii. În general conflictele degenerează de la o situație inițială nelămurită corespunzător.În cazul în care nu iertăm , ajungem la ideea “Violența naște violența” .

Cel mai important rol în combaterea violenței îl joacă educația. Natura ne aseamană, educația ne deosebește. Platon definea educația ca fiind “Arta de a forma bunele deprinderi”. În această definiție, Platon dorea să ne transmită că educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea.

După cum spune și proverbul “Cel care se atinge de smoală se va mânji și cel care se însoțeste cu cel rău, asemenea lui va fi”,dacă ne alăturăm unui anturaj nepotrivit riscăm să copiem lucrurile mai puțin bune din comportamentul celorlalți.
Pentru a diminua grupurile violente, copiii trebuie înconjurați de exemple pozitive.

În concluzie,mesajul meu antiviolent sună cam asa : “Mai mult câștigi prin iertare decât prin violență”.

ACORD

Suntem de acord că acest material poate fi publicat în media locală sau poate fi folosit cu ocazia altor campanii organizate.

Elev Dronca Teodora
Elev Birla Andreea
Prof. coord. Boc Claudia
Scoala Gimnaziala nr. 1 Nucet1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor