Ifrim, respins la Universitate

9Comentarii
Mircea Ifrim
Mircea Ifrim
Cererea fostului decan de la Medicină de a preda la Catedra de Anatomie a fost respinsă.

Chiar de şeful Catedrei de Anatomie. Fiindcă Mircea Ifrim a depăşit vârsta legală depensionare, 70 de ani. Fostul decan mai este titular până în 30 septembrie. Conducerea Universităţii  spune că profesorul Ifrim nu a precizat poziţia pe care doreşte să se întoarcă. În urmă cu câteva luni, mai mulţi profesori ai Universităţii Oradea, printre care şi fondatorul Teodor Maghiar au primit avizul Senatului de a rămâne consultanţi. „Domnul Ifrim a împlinit 70 de ani şi, conform legii, nu mai poate fi titular. A făcut o cerere la facultate, în care a solicitat să i se prelungească activitatea. Nu a precizat în ce calitate, de consultant sau asociat, deşi trebuia să solicite ce doreşte. Cererea dânsului a trecut prin catedra de anatomie, unde a primit aviz negativ”, a declarat miercuri rectorul Cornel Antal, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Se vrea mai tânăr

Cu acest prilej, rectorul a adus, din nou, în discuţie încercarea de fals a ex-decanului de la Medicină de a-şi modifica vârsta. Mircea Ifrim nu este la prima încercare de acest fel. El a mai apelat la acest tertip şi atunci când a râvnit la un nou mandat de decan. Cornel Antal declară că în soluţionarea cererii lui Ifrim nu vor fi luate în considerare actele pe care acesta le-a prezentat cu scopul de dovedi că fostul decan de la Medicină nu are70 de ani, vârsta legală de pensionare, ci doar 66 de ani. „Ştiu că s-a născut în 1939. La un moment dat, în actele dânsului am dat de un xerox după diploma de doctor, deci, atenţie, un xerox, nu un document original, un xerox , pe care, în loc de 1939 era corectat destul de grosolan 1943, deci diferenţa e de 4 ani.”

Consiliul Facultăţii de Medicină şi Farmacie şi Senatul Universităţii Oradea vor avea decizia finală în ceea ce priveşte cererea fostului decan. Chiar dacă, practic, rectorul s-a antepronunţat. Ostilitatea corpului profesoral faţă de Mircea Ifrim este şi ca urmare a prejudiciilor de imagine aduse instituţieipe fondul scandalurilor la originea cărora s-a aflat, cel mai răsunător fiind cel al diplomelor false.

Veronica Bursasiu9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor