Ţigările ar putea fi vândute lângă şcoli şi spitale

Reactualizat la:
Ţigările ar putea fi vândute lângă şcoli şi spitale
Comisia juridică a Senatului a decis, marţi, că ţigările pot fi vândute în unităţi economice aflate la mai puţin de 50 de metri de şcoli sau spitale, interdicţia comercializării produselor din tutun referindu-se doar la incinta acestor unităţi.

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 5/2008 pentru modificarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Senatorii jurişti au adus, însă, o serie de amendamente actului normativ, unul dintre acestea eliminând prevederea potrivit căreia ţigările nu pot fi vândute în unităţi economice aflate la mai puţin de 50 de metri de şcoli sau spitale.

Articolul respectiv din Ordonanţa Guvernului arăta că “se interzice comercializarea produselor din tutun în unităţile economice situate în incinta şi la o distanţă mai mică de 50 de metri faţă de orice acces în spitale şi unităţi de învăţământ, cu excepţia unităţilor de învăţământ superior”. “Distanţa se va măsura pe lungimea drumului public”, se mai arăta în articol.

Comisia juridică a modificat articolul, în noua formulare acesta stabilind că “se interzice comercializarea produselor din tutun în unităţile economice situate în incinta spitalelor şi unităţilor de învăţământ, cu excepţia unităţilor de învăţământ superior”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !