Igienizare din barcă, pe Defileul Crişului

10Comentarii
Igienizare din barcă, pe Defileul Crişului
Angajaţi ai Consiliului Judeţean Bihor împreună cu reprezentanţi ai Primăriilor Bulz, Bratca, Şuncuiuş şi Vadu Crişului, ajutaţi cu bărcile de voluntari ai firmei de sporturi extreme Extreme Zone Adventure din Vadu Crişului au cules joi din apele Crişului Repede peste 80 de saci de PET-uri. Imagini

Acţiunea iniţiată de către Consiliul Judeţean Bihor şi-a propus ecologizarea cursului Crişului Repede, pe segmentul delimitat de intrarea acestuia în judeţul Bihor şi barajul de la Vadu Crişului, şi totodată, sensibilizarea locuitorilor din comunele străbătute de Crişul Repede cu privire la importanţa menţinerii râului cât mai curat.

Defileul Crişului Repede are un potenţial turistic extraordinar. Din păcate frumuseţea naturală a zonei este ştirbită de mizeria aruncată în apă. Prin gestul nostru încercăm să le dăm oamenilor un exemplu. Sper că vom reuşi să îi sensibilizăm şi vor conştientiza cât de important este să păstrăm Crişul curat”, a declarat domnul Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Cei treizeci de voluntari care au participat la acţiune au fost împărţiţi în două grupe: o parte au cules mizeriile din apă cu ajutorul bărcilor, iar ceilalţi au strâns deşeurile de pe mal. În urma acţiunii s-au strâns peste 80 de saci cu deşeuri din apa râului, şi alţi cinci saci a câte 200 de litri fiecare de pe cele două maluri.

Grosul deşeurilor scoase din apă le-au reprezentat PET-urile, dar printre mizeriile strânse s-au numărat şi oale, cioburi de sticla sau cauciucuri de maşină. Deşeurile au fost ridicate de către o maşină specilizată a operatorului de strângere a gunoaielor Salubri din Aleşd şi transportate la groapa de gunoi.

Cristian Horgoş10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor