Ignora Legea Administratiei Locale

Executivul local este foarte consecvent în încãlcarea Legii Administratiei Publice Locale. Consilierii locali sunt pusi sa voteze proiecte de hotarare pe care nu le cunosc.

Sfidând actul normativ care stipuleazã cã proiectele de hotãrâre trebuie trecute prin comisiile de specialitate, Primaria pune cu duiumul pe masa alesilor locali în fiecare lunã materiale purtând semnãtura primarului Petru Filip, cu un sfert de orã înaintea începerii sedintei, obligându-i astfel sã voteze, practic în necunostintã de cauzã. Municipalitatea abuzeazã de prevederea Legii 215 conform cãreia, în situatii de urgentã, materialele pot fi introduse pe ordinea de zi fãrã o dezbatere prealabilã în cadrul comisiilor. La sedinta de joi, opt proiecte de hotãrâre, nediscutate în comisii au fost incluse pe ordinea de zi. Executivul a considerat cã nu poate astepta câteva sãptãmâni decizia privind aprobarea pretului de vânzare a unui teren din strada Plopilor, Planul Urbanistic de Detaliu privind amenajarea spatiului comercial de la parterul unui bloc de pe strada A. Andritoiu, un protocul între Primaria Oradea si Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliarã, avizul de principiu pentru proiectul conceptual „Centru comercial si de divertisment Lotus Market”, respectiv cã actul medical ar avea de suferit dacã deliberativul local nu aprobã în 27 aprilie acordarea denumirii „dr. Gavril CurteanuSpitalului Clinic de Copii Oradea.

Alesii se pare cã s-au resemnat sã protesteze împotriva practicii ilegale consacrate de executiv, votând în unanimitate introducerea materialelor pe ordinea de zi. Ședinta era deja în toi, când Ioan Mintas a atras atentia colegilor cã proiectele de hotãrâre respective, cu exceptia unuia, nu justificau includerea lor pe ordinea de zi în regim de urgentã. Consilierul pesedist a fost redus la tãcere de presedintele de sedintã Delorean Ioan Iulius, punându-i în vedere cã e absurd sã critice ceva ce a votat cu ceva timp înainte.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !