Îi cere lui Iohannis proiect de ţară şi unirea cu Basarabia

15Comentarii
Cristian Bodea
Cristian Bodea
Senatorul Bodea susţine că preşedintele ales Iohannis are datoria de a gândi strategic viitorul României.


Senatorul liberal Cristian „Bad Dog” Bodea nu-l muşcă, dar are aşteptări de la preşedintele ales Klaus Iohannis. Bodea aşteaptă, printre altele, de la Iohannis, un proiect de ţară, unirea cu Moldova, schimbarea Constituţiei, precum şi descentralizarea administrativă.
„Viitorul preşedinte al României, Klaus Iohannis, va depune jurământul în 21 decembrie. Ce aşteptări am eu de la viitorul preşedinte al ţării? Aştept un proiect de ţară, al cărui draft vreau să-l văd până în 2016, proiect de ţară care să fie tema principală de discuţie la alegerile din 2016. Unirea cu Moldova. Termen: 2020, de începere a negocierilor. Este un proiect naţional de competenţa unui preşedinte de ţară, cu un mandat mai lung, nu al unui premier care poate să cadă oricând”, a spus Cristian Bodea.

Potrivit acestuia, şi schimbarea Constituţiei, cu termen anul 2016, reprezintă un proiect important al noului preşedinte. Senatorul liberal consideră că legea fundamentală a ţării trebuie îmbunătăţită, modificată, adaptată, context în care preşedintele României, care este „deasupra partidelor”, trebuie să gândească, să discute cu poporul, cu politicienii, pentru o Constituţie nouă, astfel încât „toată lumea să fie mulţumită”.

În ceea ce priveşte descentralizarea administrativă, senatorul Bodea afirmă că un preşedinte poate să-şi propună un model de descentralizare eficient pentru România, nu pentru un anume partid, termenul de finalizare putând fi anul 2017.
„Aştept de la preşedintele Iohannis să nu se amestece în ciorba politică. El are liniştea să gândească un proiect de ţară, la nivel naţional şi pe termen lung, care să fie dincolo de ce vrea un partid sau altul”, a afirmat, totodată, Bodea.

Iohannis să nu se-amestece

Din punct de vedere politic, senatorul Bodea îi solicită lui Klaus Iohannis să demisioneze din PNL până la 15 decembrie, pentru ca în locul său să poată fi desemnat co-preşedintele interimar al PNL.

„O eventuală recomandare lui Klaus Iohannis va vicia în mod grav desemnarea acestui preşedinte interimar al PNL, pentru că sunt mulţi care se vor teme să i se opună. Nu ştiu dacă vrea să o facă, dar sunt deja mulţi candidaţi care se laudă că au susţinerea lui Iohannis. Un joc corect în PNL este neimplicarea lui Iohannis”, crede Cristian Bodea.

Senatorul Bodea a fost ales parlamentar în decembrie 2012, în Colegiul Beiuş – Aleşd, succedându-i lui Cornel Popa, ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor. În cei doi ani de mandat, Bodea s-a remarcat prin limbajul colorat şi agresiv atât la adresa adversarilor politici, cât şi la adresa colegilor săi de partid.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor