Ii pregatesc pentru scoala

De Crina Dobocan
Peste 100 de copii din zone defavorizate vor participa, în această lună, la grădiniţele de vară deschise de ISJ Bihor.

100 de preşcolari din Bihor, care nu au frecventat grădiniţa sau care au frecventat-o sporadic, au ocazia să participe la grădiniţele de vară deschise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor în mai multe unităţi de învăţământ din Oradea şi judeţ. Programul „Grădiniţa estivală” are ca scop facilitarea integrării în şcoală a preşcolarilor care nu au fost la grădiniţă ori care au mers rar, dar şi creşterea nivelului de educaţie.

Programul a fost lansat în cadrul proiectului „A doua şansă, o nouă şansă!”, implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Asociaţia Nevo Parudimos şi Fundaţia Ruhama.

„Copiii au fost selectaţi pe baza unor criterii riguroase, în concordanţă cu obiectivele programului. Selecţia a avut loc în unităţile de învăţământ în care se organizează programul, respectiv: Şcoala cu clasele I-VIII Măgeşti (structura Ortiteag), Şcoala cu clasele I-VIII Lăzăreni, Şcoala cu clasele I-VIII Drăgeşti, Şcoala cu clasele I-VIII Brusturi, Colegiul Naţional «Dacia» Salonta, Şcoala cu clasele I-VIII Rieni (structura Ghighişeni), Liceul Teoretic «Petöfi Sandor» Săcueni, Şcoala cu clasele I-VIII Derna, Şcoala cu clasele I-VIII «Lucreţia Suciu» Oradea şi Şcoala cu clasele I-VIII Talpoş”, a informat inspectorul Elisaveta Roşu, expert comunicare în cadrul programului.

Copiii vor beneficia de hrană zilnică şi de rechizite, iar activităţile educaţionale vor fi gestionate de cadre didactice calificate de la nivelul unităţilor de învăţământ implicate, în colaborare cu mediatorii şcolari.

„Pe lângă activităţile cu caracter instructiv educativ sunt prevăzute şi întâlniri cu părinţii copiilor, în cadrul cărora vor fi abordate probleme legate de rolul educaţiei în formarea şi reuşita copilului în viaţă”, a mai arătat Elisaveta Roşu.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !