IŞJ visează… Cine finanţează?

IŞJ visează… Cine finanţează?
ORADEA – Pe lângă îndeplinirea sarcinilor şi a proiectelor rămase de anul trecut, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor aduce câteva propuneri pentru 2008. Un bazin de înot pentru toţi elevii şi construirea unor săli de sport reprezintă principalele proiecte ale ISJ Bihor.

De asemenea, campusurile şcolare sunt o prioritate. Paradoxal, ducerea la bun sfârşit a acestui proiect nu s-a putut face în 2007 din cauză că banii alocaţi au fost prea mulţi şi nu au putut fi absorbiţi. Dar „banii au fost realocaţi, astfel că nu va fi nici o problemă”, spune Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor. Conform bilanţului realizat la finele anului 2007, din cei 57.345.000 de lei noi alocaţi pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare nu s-au cheltuit 4.331.000 lei.

Banii rămaşi se doresc a fi cheltuiţi pe realizarea unor campusuri şcolare, de care ar beneficia Oradea, prin Colegiul Economic „Partenie Cosma” şi Grupul Şcolar „Vasile Voiculescu”, precum şi şcolile din Aleşd şi Săcueni. Având în vedere că s-a trecut de faza de proiect, se poate trece la execuţie.

Mai mult, se doreşte construirea altor trei campusuri şcolare în Oradea, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Oradea, ce funcţionează într-o clădire retrocedată, fiind una dintre unităţile şcolare vizate în acest scop. Un alt campus şcolar va fi construit pentru toate şcolile speciale şi un altul va fi pentru cluburile sportive. Acesta de pe urmă a fost introdus în programul de modernizare a Liceului cu Program Sportiv Bihorul.

Pentru ca aceste obiective să poată fi realizate, se are în vedere dublarea celor 4,3 milioane RON rămaşi din 2007.

Bazin de înot?!

Alte propuneri pentru 2008 vizează realizarea unui bazin de înot, preconizat în Rogerius sau Nufărul, având în vedere faptul că acestea sunt cartierele cu cei mai mulţi elevi. Ideea există, însă finanţarea deocamdată nu. Tot pentru 2008, IŞJ Bihor anunţă construirea a trei săli de sport, însă deocamdată nu s-a hotărât unde vor fi ridicate.

„În ceea ce priveşte proiectele de anul trecut, vom continua programul de modernizare a infrastructurii şcolare, respectiv lucrări capitale şi de reparaţii, extinderi, consolidări sau chiar realizarea unor clădiri noi”, spune Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

În acest an va continua şi programul de dotare cu microbuze şcolare. Amintim că în anul 2006 judeţul nostru a beneficiat de 16 microbuze, în 2007 de 26, iar în acest an vor sosi aproximativ 25 de microbuze, destinate transportului elevilor din zonele rurale la şcoală. „Vom ajunge ca fiecare comună să aibă un microbuz pentru elevi”, apreciază Negrean.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !