Il contesta pe directorul adjunct

De Veronica Bursaşiu
Daniel Negrean
Daniel Negrean
29 de cadre didactice au semnat un tabel în care îşi exprimă nemulţumirea ca urmare a faptului că profesorul Coroiu a fost numit adjunct la Colegiul Naţional “Avram Iancu” Ştei.

Dintre semnatari, 19 sunt în total dezacord faţă de oportunitatea unei asemenea numiri a unui „cadru didactic care nu este titular şi nu are nicio oră la instituţia noastră”, iar 9 se abţin. Ca urmare a acestui fapt, profesorii au scris o scrisoare presei „Pentru a trage un semnal de alarmă referitor la acest gen de situaţii, profesorii care s-au pronunţat categoric împotriva acestei numiri intenţionează să nu participe la deschiderea festivă a anului şcolar 2012-2013, care va avea loc luni, 17 septembrie, ora 11.00, înaintând tabelul mai-sus menţionat conducerii şcolii, primăriei oraşului şi conducerii I.Ş.J. Bihor”.

Dascălii reclamă faptul că directorul adjunct în cauză a fost numit „după criterii vădit politice, la propunerea organizaţiilor PNL din zonă, dumnealui fiind consilier local PNL Vaşcău şi preşedinte al organizaţiei PNL Vaşcău, de altfel în contradicţie cu unul dintre principiile enunţate în art. 257 (4) din Legea Educaţiei Naţionale: «Directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional »” .Profesorii susţin că această numire nu poate fi legată de rezultatele şcolare obţinute la Unirea. „Rezultatele la examenul de bacalaureat ale acestei şcoli la finele anului şcolar 2011-2012 au fost mai mult decât bune (90 % promovabilitate), iar la şcoala de unde a provine directorul adjunct, Colegiul Tehnic “Unirea” Ştei, şcoală cu care suntem şi într-o competiţie la nivel local, rezultatele au fost sub 50 % promovabilitate. Mai mult, planul de şcolarizare la CN “A. Iancu” a fost realizat pentru anul şcolar 2012-2013, în timp ce la CT “Unirea” din 7 clase, au fost realizate doar 5, iar rezultatele la olimpiadele şi concursurile şcolare în ultimii ani de la CN “A. Iancu” Ştei au fost mai mult decât meritorii”.

Profesorii consideră că numirea unui director adjunct dintre cadrele didactice titulare şi cu experienţă din şcoală este soluţia dezamorsării situaţiei. Aceasta în condiţiile în care majoritatea dascălilor are gradul didactic II şi I sau îndeplinesc responsabilităţi cum ar fi: responsabili de cerc metodic, metodişti ai IŞJ, formatori, membri ai corpului de experţi în management educaţional.

„Va trebui să se decidă”

Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Bihor, Daniel Negrean spune că nu a fost informat despre protestul profesorilor. „Domnul director trebuie să gestioneze situaţia. Numirea domnului Coroiu vine în urma consultării cu comunitatea locală care dorea să construiască ceva în jurul domnului profesor şi a considerat că este mai bine să fie în această poziţie, în şcoală. Oricum, după ziua de azi (luni.n.r), domnul director adjunct va trebui să se decidă dacă va rămâne la conducerea PNL Vaşcău , sau rămâne director adjunct. Va trebui să vedem care este situaţia cu incompatibilităţile şi în celelalte şcoli, să vedem până la ce nivel se consideră că este funcţie de conducere în partid. Din câte cunosc eu, situaţia tensionată provine şi din faptul că ceilalţi profesori de educaţie fizică din şcoală nu doresc să îi cedeze din ore domnului Lucaciu. Pe de altă parte, există o situaţie tensionată între cele două şcoli, în sensul că atât Colegiul Avram Iancu , cât şi Colegiul Unirea pierd copii. E o luptă aprigă între şcoli”, a precizat şeful Învăţământului bihorean.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !