Ilegalitate la… primărie?

Ilegalitate la… primărie?
MOLDOVA NOUĂ – Curtea de Conturi a considerat că salariile primarului, secretarului şi a altor doi angajaţi ai primăriei locale sunt stabilite la categoria I de calcul şi nu la categoria II. Adică, aceşti angajaţi au primit salarii mai mari decât prevede legea.

Categoria I de calcul este prevăzută pentru salariile angajaţilor primăriilor din oraşele ce au peste 30.000 de locuitori, iar categoria a II-a include oraşele care au un număr de locuitori cuprins între 15.000 şi 30.000.

„Noi am considerat că legea care prevede acest mod de calcul e desuetă, din moment ce din 2001 nu mai există oraşe cu peste 30.000 de locuitori. Adică oraşele care au peste 30.000 de locuitori sunt municipii. Pe bună credinţă am considerat că suntem în drept să calculăm salariile după categoria I de salarizare“, ne-a spus secretarul Primăriei Moldova Nouă, Florin Ciovela.

Dl Ciovela susţine că speră ca din expertizele contabile să reiasă că a avut dreptate. Însă este posibil ca respectivii angajaţi, în frunte cu primarul Matei Lupu, să fie nevoiţi să restituie sumele primite în plus. Conform declaraţiilor secretarului nu ar fi vorba de sume mari, dar totuşi…

Nina Curiţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !