Ilie Bolojan: bilant la final de mandat

1Comentariu
Ilie Bolojan: bilant la final de mandat
Edilul consideră că a făcut ceea ce a trebuit pentru oraş şi nu ceea ce dă bine.

Edilii au susţinut, miercuri, ultima conferinţă de presă în calitate de şefi ai administraţiei locale înaintea alegerilor locale din 10 iunie, a spus primarul Ilie Bolojan. Întâlnirea cu presa s-a consumat în Sala Mare a Primăriei, în prezenţa viceprimarilor foşti şi prezenţi – Biro Rozalia, Florica Cherecheş şi Gheorghe Carp, şi a majorităţii directorilor, adunaţi pentru laude şi felicitări.

Un mandat dificil

„Un mandat derulat într-un context nu foarte favorabil”, dar diferit de cele anterioare din Oradea sau din alte oraşe. Aşa şi-a caracterizat edilul şef prestaţia în fruntea Primăriei. „Noi am încercat să guvernăm în alt mod”, a spus edilul şef, oferind exemple precum „ordinea în Primărie”, schimbările din taximetrie, repartizarea spaţiilor, transparenţa în licitaţii sau coborârea preţului la asfaltare cu 40%.

„Am încercat să eliminăm sentimentul de inechitate în rândul orădenilor. Am făcut ceea ce trebuie, nu ceea ce dă bine. N-a fost uşor să demolăm garaje ca să facem loc pentru mai multe parcări”, exemplifică primarul.

Repere

A punctat Podul Sovata, Piramida din Primărie, exproprierile care i-au adus acuze de „măsuri comuniste sau stângiste”, atragerea masivă de fonduri europene, investiţiile în parcuri şi cele-n infrastructura economică drept repere ale mandatului. „50% din parcul industrial e ocupat dar problema nu e rezolvată. Sunt încă, tineri care-şi caută locuri de muncă mai bine plătite”, apreciază edilul.

„După un mandat în care am lucrat cu toţii, răsplata primită este ceea ce am lăsat în urma noastră”, crede primarul, care a ţinut să le mulţumească subalternilor din Primărie, „de la fata care e la poartă şi până la directori”, pentru că sunt profesionişti.

Regrete

Între regrete, edilul a menţionat eşecul de a transforma în lege HCL-ul referitor la reabilitarea faţadelor din Centrul istoric, care ar fi dus la reabilitarea multor imobile emblematice, dar şi faptul că nu a putut pune-n practică propunerea de HCL referitoare la taxa specială pe vânzarea alcoolului noaptea.

„Am venit în sistemul public cu idei private. Am fost ostil statului pervertit. Am constatat însă, că în sistemul public sunt profesionişti care pot face performanţă. Nu aparatul e de vină ci comanda”, este concluzia edilului faţă de colaborarea cu sublaternii din Primărie.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor