Ilie Bolojan – preşedinte unic al PNL Bihor

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
8Comentarii
Ilie Bolojan, Gavrilă Ghilea și Cornel Popa
Ilie Bolojan, Gavrilă Ghilea și Cornel Popa
Deja şef de facto în filială, Bolojan a fost numit preşedinte unic al PNL Bihor, urmând să fie secondat de Gavrilă Ghilea.

Gata cu dualismul Cornel Popa – Gavrilă Ghilea la conducerea PNL Bihor. Biroul Politic Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal l-a desemnat luni pe primarul Oradiei, Ilie Bolojan, ca preşedinte unic al filialei PNL Bihor. Ilie Bolojan este şi secretar general al PNL – la nivel naţional. În plan judeţean, Bolojan va fi secondat de senatorul Gavrilă Ghilea care, din co-preşedinte judeţean devine prim-vicepreşedinte coordonator al PNL Bihor. Se constată, astfel, retrogradarea fostului preşedinte al CJ Bihor, Cornel Popa, în structura de conducere judeţeană a PNL Bihor. Este cunoscută relaţia tensionată dintre Cornel Popa şi Ilie Bolojan, din ultimii ani, chiar dacă Popa este omul care l-a promovat pe Ilie Bolojan în sânul PNL Bihor, susţinându-l pe Ilie Bolojan prefect de Bihor, în 2004.

Bolojan: Popa – parlamentar

Ilie Bolojan a asigurat, însă, că Popa Cornel are susținerea PNL Bihor pentru un post de parlamentar. „Dl Cornel Popa a făcut servicii importante PNL și, dacă va dori să candideze, are un mandat de parlamentar asigurat la PNL Bihor”, ne-a declarat Ilie Bolojan.

În privinţa desemnării sale ca şef unic al PNL Bihor, Bolojan a comentat: „PNL a luat decizia să unifice funcţiile de co-preşedinte peste tot, la nivel naţional. Noi, în Bihor, am intrat la ultimul pachet. Acolo unde au fost rezultate electorale, au fost numiţi oamenii cu legitimitatea politică cea mai mare – cu voturi în spate. Avem exemplul primarilor de Alba Iulia, Arad şi Timişoara. Acolo unde nu avem majoritate, au fost formule consensuale. La noi s-a ţinut cont de varianta rezultatelor în alegeri”. Cum Bolojan este locomotiva PNL Bihor, care se bazează din plin pe voturile lui Bolojan din Oradea, decizia ca Bolojan să preia filiala este una firească.

Ghilea: „O alegere bună”

„Măsura s-a luat în toată ţara. În toate judeţele au fost desemnaţi preşedinţi unici ai filialelor. În ceea ce priveşte persoana desemnată, ţinând cont de rezultatele obţinute de Ilie Bolojan la Primăria Oradea, de ceea ce a făcut în judeţ, implicarea sa la nivel naţional, eu cred că este o alegere bună.

În privinţa responsabilităţilor mele în cadrul filialei, voi continua să mă implic în partea organizatorică la nivel judeţean, în coordonarea activtăţilor şi a acţiunilor din filiala PNL Bihor”, a comentat prim-vicepreşedintele Ghilea decizia luată de BPN al PNL. Gavrilă Ghilea a intrat în PNL din postura de preşedinte al filialei PDL Bihor, ca urmare a fuziunii celor două partide.

Bolojan a fost preşedinte al organizaţiei PNL Oradea până la finele anului trecut, când a devenit secretar general al partidului şi a predat ştafeta la nivel de Oradea viceprimarului Mircea Mălan.
Preşedinte al PNL Bihor vreme de 16 ani, între anii 2000 şi 2016, Cornel Popa nu au putut fi contactat până la această oră.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor