Ilie Bolojan si Cornel Popa au intrat in cursa

Cornel Popa
Cornel Popa
Primarul şi-a prezentat strategia pentru 2012-2016. Senatorul are cinci priorităţi pentru Bihor.

Foaierul Teatrului Regina Maria a găzduit marti lansarea candidatului USL pentru funcţia de primar al Oradiei – Ilie Bolojan, precum şi a candidatului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean – Cornel Popa.

Bolojan a creionat strategia pentru un al doilea mandat de primar. Candidatul USL vrea să dezvolte noi parcuri industriale şi îşi propune cel puţin două destinaţii europene pentru Aeroport. Ilie Bolojan a mai anunţat că „vom finaliza podul peste Criş între zona Dragoş Vodă – Făcliei, vom construi pasajele rutiere pe centură şi drumul de legătură între zona Dragoş Vodă şi Oncea, de-a lungul căii ferate”. Alt obiectiv: revitalizarea centrului istoric. Actualul primar a anunţat pentru viitorul mandat finalizarea lucrărilor în Cetate şi modernizarea ştrandurilor. Candidatul USL promite asfaltarea drumurilor din cartierele vechi şi continuarea izolării termice a blocurilor. În strategia sa apare şi „asigurarea continuităţii încălzirii şi a unui preţ acceptabil pentru căldură şi apă caldă”. Ilie Bolojan s-a referit şi la Sănătate, dorind „concentrarea activităţii în spitalele modernizate, continuarea lucrărilor de modernizare şi dotarea cu aparatură performantă”.

Bolojan are planuri şi pentru extinderea spaţiilor verzi: la Silvaş, Ciuperca şi viitorul Parc Salca. Mai mult, promite un parc în fiecare cartier. Despre fondurile europene, Ilie Bolojan a spus că în prezent „sunt contractate pentru finanţare 35 de proiecte cu o valoare contractată de 187 mil. euro fără TVA” şi că în 2012 „se vor mai semna două proiecte în valoare de 14,6 mil euro fără TVA”.

Cornel Popa promite schimbare

„Cei care mă cunosc ştiu că sunt un om obişnuit să acționeze și abia apoi să vorbească, care preferă să stea mai mult pe teren cu oamenii decât la birou. Am decis să candidez la Preşedinţia Consiliului Judeţean şi nu am emoții pentru asta fiindcă voi face aceleași lucruri ca și până acum: la fel de mult voi munci, cu aceeași încăpățânare îmi voi duce proiectele până la capăt, știind de la cetățeni ce am de făcut”. Astfel şi-a început discursul Cornel Popa, candidatul USL la Consiliul Judeţean. Senatorul se simte pregătit pentru şefia Consiliului Judeţean după trei mandate de parlamentar. „Știți cu toții că în acești 11 ani am luptat pentru Autostrada Transilvania, Parcul Naţional Apuseni, Reforma pensiilor, dar în egală măsură am avut și o preocupare permanentă pentru problemele generale ale judeţului şi mai ales pentru proiectele importante ale comunelor şi oraşelor judeţului”, a arătat senatorul Popa.

Cornel Popa şi-a stabilit cinci priorităţi, o dată ajuns preşedinte al CJ Bihor. Printre ele, mediul de afaceri, locurile de muncă, agricultura, spitale-şcoli şi politici sociale. Liderul PNL Bihor promite „o schimbare totală din prima zi, nu după o lună, două… şase, fără amânări şi justificări că avem nevoie de timp, promit un alt mod de a lucra pentru Bihor, în care să ne apucăm de treabă imediat”.

Cornel Popa si Ilie Bolojan – candidatii USL

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !