Iluzia Conspirației – evoluția omenirii de la începuturi și până la final

3Comentarii
Iluzia Conspirației – evoluția omenirii de la începuturi și până la final
Scriitorul orădean Ioan Pater și-a lansat a doua carte, intitulată „Iluzia Conspirației”, în cadrul cenaclului Barbu Stefanescu Delavrancea, condus de avocatul si dramaturgul Pașcu Balaci.

La lansarea cărții „Iluzia Conspirației” au participat seniorii: scriitorul Voicu David, dr. Lucian Munteanu, poetul Alexandru Sfârlea și alții. În vârstă de 66 de ani, Ioan Pater își dorește ca anul viitor, odată cu aniversarea centenarului Unirii, să lanseze o carte pe această temă.

Pașcu Balaci a avut cuvântul de deschidere și a facut referire la cartea lui Pater aducând în discuție faptul că îl leagă de autor o veche prietenie de peste 35 de ani, de pe vremea când ambii erau stagiari în Marghita.

În discursul său, Pașcu Balaci a făcut referire și la cartea de debut a autorului „FC Bihor, o iubire imposibilă” (2012). Acesta a fost complet surprins de tematica prezentată în noua carte, având în vedere vastitatea documentării și a curajului abordării unor probleme strigente ale evoluției omenirii considerate, unele dinre ele, tabu. De asemenea, amfitrionul, întrucât nu a apucat să frunzărească decât parțial această carte, a promis un studiu aprofundat al acesteia, limitându-se deocamdată la unele citate curajoase din cuvântul înainte al scriitorului.
img_1697

„Ideea cărții m-a încolțit în primii ani de după Revoluția din Decembrie 1989, când am constatat că evoluția evenimentelor economice, sociale și politice nu concordă deloc cu aspirațiile revoluționarilor și poporului român. La început, cartea trebuia să se numească: Comunismul, experiment reușit, dar am considerat subiectul prea limitat și de acea am făcut o documentare mai aprofundată asupra evoluției de ansamblu a problemelor omenirii integrând în acesta și problema revoluțiilor post-comuniste”, a precizat Ioan Pater pentru Bihon.ro.

Chiar dacă teroriile prezentate pot stârni diverse reacții printre cititori, autorul precizează că a respectat „tot ceea ce scrie în Biblie, atâta doar că a cosmetizat puțin problemele în funcție de interpretarea proprie și a moderat oarecum finalul civilizației umane prezentat în Apocalipsa lui Ioan. Am respectat tot ceea ce scrie în Biblie, atât doar că am cosmetizat putin problemele în funcție de interpretarea proprie și am moderat oarecum finalul civilizației umane prezentat în Apocalipsa lui Ioan”.

img_1732

„Subiectul cărții este foarte vast și prezintă cu dovezi și argumente științifice evoluția omenirii de la începuturi și până la final. Tratarea axându-se în principal pe originea și destinul omului pe această planetă. Se poate spune că această carte este cea mai nouă și curajoasă versiune a istoriei omenirii și a Bibliei deopotrivă. În esență, se prezință începutul vieții pe Pâmânt (Terra), dintr-o perioadă cu mult înaintea apariției Bibliei, ce localizează evoluția vieții cu apariția primului om, Adam. În esență este vorba de istoria de 2000 de ani înainte de apariție Bibliei, ce relevă dezvoltarea civilizației de început a omenirii, care este cea sumeriană pe teritoriul Mesopotamiei. Odată cu tragedia Biblică a dispariției orașelor Sodoma și Gomora a luat sfârșit și această măreață civilizație de începuturi, omenirea reluându-și epopeea devenirii ei prin Adam și Eva, care timp de 2000 de ani au făcut legătura dintre civilizația someriană și civilizația antică de pe vremea lui Iisus.

Cartea accentuează faptul că au trecut 6 000 de ani de la începutul civiliației pământene și ne găsim în acest moment în cursul celei de-a șaptea zi (o zi = 1 000 de ani) cu care se va încheia ciclul existenței umane pe această planetă. Cartea scoate în evidență că acest final ia fost relevat de către Dumnezeu lui Enoh, cel de-al 7-lea Patriarh după Adam, care a fost răpit în nori de către îngeri și înfățișat lui D-zeu pentru a i se releva pentru tot ceea ce urma să se întâmple cu viața pământenilor. Ulterior, Enoh a fost transformat în înger și ajutat de Dumnezeu să scrie pentru omenire cele 366 de parabole ce se constituie în Cartea lui Enoh, pe care teologii au considerat, prin conciliul de la Iceea (325 d.H.), să o decupleze de la Cartea Sfintei Scripturi acceptată de Biserică”.

img_1739

Adevărul este că deși această carte a fost considerată o scriere apocrifă, autorul ei este foarte bine cunoscut de către liderii religioși, iar motivul trecerii ei în anonimat este mai mult decât suspect.

În acest context, cartea combate toate teoriile speculative având un caracter de senzațional cu privire la finalul civilizației pământene întrucât Enoh, singurul pământean căruia i s-a arătat D-zeu în față, ne-a precizat clar că Creația Domnului are o durată fixă de 7 zile = 7000 de ani, iar Domnul a promis pentru omenire și cea de-a 8-a zi, care va fi în afara creației Sale, în care pământenii cei aleși vor locui alături de Iisus la a doua venire a acestuia pe Pâmânt.

Primele exemplare au fost epuizate complet și de aceea, editarea cărții se va face pe bază de comandă la numărul de telefon: 0730 558 194. Todoată, autorul precizează că în curând cartea va putea fi disponibilă și sub formă digitală, pe internet.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor