Iluziile „Menajeriei de sticlă”

1Comentariu
Foto arhiva
Foto arhiva
ORADEA - Trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului de Stat din Oradea aşteaptă iubitorii dramaturgiei la cea de-a doua premieră a stagiunii 2008-2009. Este vorba de piesa „Menajeria de sticlă” a dramaturgului american Tennessee Williams, care va fi pusă în scenă în regia Chris Nedeea, iar scenografia este semnată de Oana Cernea.

Deoarece este un spectacol care se desfăşoară cu publicul pe scenă, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi rolul Laurei în spectacol este interpretat de două actriţe diferite- Alina Leonte şi Anca Sigmirean, vor fi organizate două premiere: joi, 2 octombrie 2008, de ora 19:00 şi sâmbătă, 4 octombrie 2008, de la ora 19.00. În distribuţie îi veţi regăsi pe bine-cunoscuţii actori orădeni Richard Balint, Suzana Macovei, Alina Leonte / Anca Sigmirean şi Sorin Ionescu.

Menajeria iluziilor

„Menajeria de sticlă” îşi extrage substratul tragic din diversele iluzii pe care şi le construiesc membrii familiei Wingfieldmama (Amanda), ancorată într-un trecut mai luminos, fiul (Tom), legat de familie şi de o slujbă fără perspective şi fiica (Laura), infirmă şi neverosimil de timidă, preocupată doar de colecţia ei de figurine de sticlă.

Evenimentul care le schimbă ritmul monoton al existenţei este vizita lui Jim, fost coleg de şcoală al lui Tom şi al Laurei. În persoana lui Jim, Laura îl recunoaşte pe băiatul fermecător pe care îl iubise, în secret, în liceu. O clipă rămânem cu impresia că totul s-ar putea sfârşi cu bine şi în armonie, dar realitatea le dovedeşte tuturor că visele le sunt la fel de fragile ca şi bibelourile colecţionate de Laura. Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete a Teatrului, preţul unui bilet la premieră este de 15 lei. Programul casei de bilete este de marţi până duminică, între orele 10.00-13.00 şi 17.00-19.00.

Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor