Imagini cu proiectul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”

De Bihon.ro
Reactualizat la:
6Comentarii
Imagini cu proiectul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”
Studiul de fezabilitate pentru construirea noului corp de clădire din curtea Spitalului Clinic Municipal a fost finalizat.

Recepția corpului (P+5) de spital cu specialități pediatrice și legături funcționale din cadrul Spitalului Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu” a avut loc joi, cu 2 zile înainte de finalizarea termenului prevăzut în Contract.

Cheltuielile pentru C+M sunt în valoare de 57.451.050,51 lei cu TVA respectiv 12.355.065 eur cu TVA, iar cheltuielile totale sunt în sumă de 72.861.888,27 lei cu TVA, respectiv 15.669.223 euro cu TVA.

„Diferența dintre cele două sume, o reprezintă: cheltuielile pentru proiectare și asistența tehnică, utilaje echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj, iar din Capitolul: Alte cheltuieli la C+M intră doar lucrările de construcții și instalații aferente organizării de șantier”, arată managerul spitalului Ec. Silaghi Maria.

„După descentralizare, toate spitalele din municipiul Oradea au ajuns în subordinea Consiliului Municipal, în vederea coordonării unitare a activității spitalicești. Astfel, din punct de vedere al dotărilor și al investițiilor s-au avut în vedere două obiective importante, și anume reducerea numărului de locații în care spitalele își desfășoară activitatea, respectiv creșterea calității spațiilor din interiorul acestora”, declara în octombrie primarul Ilie Bolojan.
Toate secțiile de pediatrie de la „Curteanu” vor fi relocate în noua clădire, iar în spațiile eliberate din corpul principal vor fi relocate secțiile care azi funcționează în condiții improprii.

Alte investiții la „Municipal”

În ceea ce privește noile obiective, pe lângă spitalul nou, care va fi destinat exclusiv specialității de Pediatrie, conducerea Spitalului Municipal urmărește și achiziționarea unui Computer Tomograf în valoare de 1.200.000 lei, investiție promisă de Ministerul Sănătății, când ministru era orădeanul Florian Bodog. De asemenea, se dorește realizarea unei noi construcții destinate activității didactice a medicilor integrați clinic, cu studenții de la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, construcție care să fie dotată cu o sală de amfiteatru prevăzută cu 175 locuri, vestiare și două încăperi pentru secretariat. Această construcție nouă va deservi și activitatea administrativă a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.

Noul corp de clădire dedicat pediatriei va îmbrățișa corpul existent la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”.

Lângă Spitalul Municipal Oradea va fi construit un nou corp de clădire în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. După descentralizare toate spitalele din municipiul Oradea au ajuns în subordinea Consiliului Municipal în vederea coordonării unitare a activității spitalicești. Astfel, din ...

Primarul Ilie Bolojan a prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, proiectele de reabilitare a Spitalului Municipal și Județean din Oradea. Cele două spitale din Oradea urmează să treacă printr-un proces complet de reabilitare. Costurile lucrărilor se ridică la 8 milioane de euro pent...

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor