Imagini cu soldaţii britanici reţinuţi în Iran

Imagini cu soldaţii britanici reţinuţi în Iran
O agenţie de presă iraniană a difuzat noi fotografii cu marinarii britanici capturaţi în Golf, la 23 martie. Captivii sunt prezentaţi ca fiind destinşi, asemenea unor oameni aflaţi în vacanţă.

Singura femeie din grup, Faye Turney, este fotografiată fără vălul islamic pe care îl purta în apariţiile precedente. Este pentru prima oară, de asemenea, când marinarii nu sunt îmbrăcaţi în uniforme. Într-una dintre aceste fotografii difuzate de agenţia semioficială Fars, şase marinari apar zâmbind, aşezaţi pe un covor în jurul unei farfurii cu mâncare.

O altă poză îi înfăţişează pe doi dintre ei aplecaţi în faţă, concentraţi asupra unui joc de şah. Aceste fotografii au fost difuzate în momentul în care oficialii iranieni -care au purtat discuţii în capitala Marii Britanii- s-au declarat optimişti în ceea ce priveşte o apropiată eliberare a captivilor.

Premierul britanic Tony Blair a afirmat, la rândul său, că viitoarele două zile vor fi cruciale. Cu toate acestea, Blair a avertizat că dacă Iranul nu îi va elibera pe cei 15 marinari, vor fi luate decizii din ce în ce mai ferme. Ministrul britanic de Externe, Margaret Beckett, s-a arătat mai prudentă în legătură cu perspectiva unei rezolvări rapide a crizei. Ea a precizat că diplomaţilor britanici de la Teheran le este, în continuare, refuzat accesul la marinari.

Preşedintele american George W. Bush şi-a reafirmat sprijinul pentru efoturile Guvernului de la Londra pentru a-i elibera pe captivi şi a declarat că pentru Teheran nu ar trebui să existe nicio compensaţie în acest sens.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase