Imigranţi români, insultaţi la Roma

3Comentarii
Imigranţi români, insultaţi la Roma
ITALIA – Participanţii la funeraliile Vanessei Russo, tânăra italiancă ucisă cu umbrela de o imigrantă româncă, au protestat faţă de imigranţi şi, în special, faţă de cei români, pe care i-au acuzat de fărădelegi, anunţă cotidianul italian Il Giornale, în ediţia sa electronică.

Înmormântarea tinerei a avut loc la Roma, unde ziua de 2 mai a fost declarată zi de doliu de către autorităţile locale.

Oamenii au lansat invective la adresa românilor şi i-au întâmpinat cu proteste pe reprezentanţii autorităţilor locale, care au participat la înmormântare. În acest timp, Doina Matei, românca arestată duminică pentru crimă, se dezvinovăţeşte prin intermediul avocatului ei.

“A spus că-i pare rău, nu a avut nicio intenţie de a o ucide pe săraca Vanessa. Aceasta este cea mai mare nenorocire. A fost un gest instinctiv, de apărare. Este foarte afectată, dezamăgită şi îndurerată”, a declarat Giuseppe Di Napoli, avocat.

Împreună cu Doina Matei a mai fost arestată încă o româncă, minoră, care este acuzată de complicitate la crimă.

Cazul a fost folosit de opoziţia italiană pentru a acuza cabinetul Prodi că nu introduce o legislaţie mai severă în privinţa imigraţiei. Doina Matei a avut drept de rezidenţă în Italia până în luna noiembrie a anului trecut, după care a locuit ilegal în această ţară şi ar fi trebuit expulzată. Aderarea României la Uniunea Europeană a dus la anularea ordinului de expulzare la 1 ianuarie 2007.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor