IMM-urile au o nouã definitie

Pentru a intra în categoria IMM, întreprinderile trebuie sã corespundã unor noi criterii, cele europene, specificate în Recomandarea 2003/361 a Comisiei Europene, si transpuse în legislatia nationalã prin OG 27 din ianuarie 2006.

Categoria întreprinderilor micro, mici si mijlocii (IMM) este formatã din firme care angajeazã mai putin de 250 de persoane si care au o cifrã de afaceri anualã netã de pânã la 50 de milioane de euro, si/sau detin active totale de pânã la 43 de milioane de euro. Prin active totale se face referire la activele imobilizate si la cele circulante, precum si la cheltuielile în avans.

„Este vorba despre o crestere semnificativã a pragului maximal al cifrei de afaceri, de la 8 milioane la 50 de milioane de Euro”, a observat Angela Coita, reprezentantul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Clasificãri

În functie de numãrul mediu de salariati si de cifra de afaceri sau activele totale, întreprinderile se clasificã în trei categorii. Microîntreprinderile au pânã la 9 salariati si realizeazã o cifrã de afaceri anualã netã de maxim 2 milioane de euro, echivalent în lei. Cele care au între 10 si 49 de salariati si detin active totale de pânã la 10 milioane de euro, sunt clasificate drept întreprinderi mici.

Cifra de afaceri de pânã la 50 de milioane de euro, sau active totale care nu depãsesc echivalentul în lei a 43 de milioane de euro, reprezintã conditiile pe care firmele trebuie sã le îndeplineascã pentru a fi catalogate întreprinderi mijlocii. Numãrul angajatilor trebuie sã fie între 50 si 249.

„În functie de relatia lor cu alte întreprinderi, raportatã la capitalul sau drepturile de vot detinute, ori la dreptul de a exercita o influentã dominantã, pot exista trei tipuri de întreprinderi”, a specificat Angela Coita. Acestea pot fi autonome (cum sunt majoritatea firmelor), partenere si legate.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !