IMM-urile vor modificarea Codului muncii

2Comentarii
IMM-urile vor modificarea Codului muncii
În perioada 3-13 septembrie, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a realizat o consultare a IMM-urilor pe tema îmbunătăţirii cadrului legal privind relaţiile de muncă şi piaţa muncii.

„Echipa de specialişti a CNIPMMR a inventariat reglementările din domeniul relaţiilor de munca care crează dificultăţi de interpretare şi aplicare sau care generează bariere birocratice importante, formulând: un număr de 30 de propuneri concrete de modificare a dispoziţiilor Codului muncii”, a declarat Ioan Mintaş, prim vicepreşedinte al CNIPMMR.

Una dintre modificări vizează reglementarea de noi forme/tipuri de angajare/fexibilizare, precum şi de participare financiară a salariaţilor. CNIPMMR doreşte contracte nestandardizate: contracte cu termen de lucru variabil, contracte la cerere, munca de la distanţă.

O altă modificare se referă la extinderea perioadei de probă, de la cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere la şase luni.     Îmbunătăţirea reglementării contractelor individuale de muncă pe perioadă determinată: completarea cazurilor limitative, extinderea duratei maxime de la 24 de luni la 36 de luni este altă propunere a IMM-urilor.

CNIPMMR mai propune reglementarea încheierii contractelor de muncă pentru activităţi mai mari de două ore/zi şi reglementarea de convenţii civile pentru activităţile sub două ore/zi, precum eliminarea interdicţiei prestării muncii suplimentare.

D.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor