IMM-urile vor stabilitate fiscala

Intrepriderile Mici si Mijlocii (IMM) si-au exprimat punctul de vedere asupra creãrii unui mediu de afaceri normal într-o întâlnire avutã la sfârsitul lunii trecute cu primul ministru – Cãlin Popescu Tãriceanu.

Ioan Mintas, prim vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) ne-a prezentat prioritãtile identificate si prezentate de cãtre delegatii CNIPMMR. Acestea se referã în primul rând la fiscalitate.

„IMM-urile solicitã modificarea si completarea Codului Fiscal numai prin lege, promovatã cu minim sase luni înainte de intrarea ei în vigoare. Orice modificare sau completare a Codului Fiscal sã intre în vigoare cu începere din prima zi a anului urmãtor celui în care a fost adoptatã prin lege”, a declarat Ioan Mintas.

IMM-urile mai solicitã mentinerea reglementãrilor privind impozitarea specialã a microintreprinderilor, corelarea cresterii salariului minim pe economie cu diminuarea fiscalitãtii asupra firmelor si simplificarea administratiei fiscale.

Dan Birta