Impadurirea terenurilor agricole, subventionata

4Comentarii
Impadurirea terenurilor agricole, subventionata
200 de milioane de euro alocate în anul 2011 pentru împãdurirea terenurilor agricole.

Până pe datat de 28 februarie bihorenii pot depune proiecte în cadul Masurii 221 – Prima impadurire a terenurilor agricole. În cadrul acestei măsuri se pot împăduri toate terenurile agricole, cu excepţia pajiştilor permanente neafectate de procese de degradare a solului. Solicitanţii fondurilor nerambursabile pot fi persoanele fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, persoane juridice, grupurile sau asociaţiile de persoane fizice sau juridice, precum şi autorităţile publice locale deţinătoare de teren agricol. În cursul anului 2011, se organizează patru sesiuni de depunere a dosarelor de finanţare pentru acesată măsură.

Pentru fiecare sesiune se alocă câte 50 de milioane de euro. „Până în momentul de faţă nu a fost depus nici un proiect. Sperăm însă ca în perioada următoare să se depună cât mai multe proiecte”, ne-a spus Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.

Condiţii

Pentru a beneficia de acest sprijin, solicitanţii trebuie să facă dovada deţinerii terenului agricol eligibil prin împădurire de minim 0,5 hectare.

Acesta trebuie să fi fost declarat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) în ultimii doi ani calendaristici şi să fi respectat Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu, să întocmească cu persoanele autorizate un proiect de împădurire şi dosarul de finanţare să conţină toate celelalte documente necesare întocmirii cererii de finanţare.

„Dosarele se depune în perioada alocată sesiunii de depunere, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP)”, a precizat Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.

Cheltuielile cu întocmirea proiectului tehnic se suportã din sprijinul acordat prin măsură şi nu poate depăşi 10% din valoarea eligibilă a proiectului.

Autorităţile publice locale primesc sprijin doar pentru lucrările de înfiinţare a plantaţiei şi pentru cheltuielile aferente întocmirii proiectului de împădurire.

S.Al.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor