Implozie în interiorul Consiliului Județean: Soltănel vs Pasztor & Mang. Aeroportul – cartof fierbinte!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
12Comentarii
Implozie în interiorul Consiliului Județean: Soltănel vs Pasztor & Mang. Aeroportul – cartof fierbinte!
© Carmen Soltanel (în portocaliu) este la cuțite cu Mang și Pasztor. Iar Bodea pare că îi este indiferent, chiar dacă recent i-a dat aviz negativ unei hotărâri inițiată de omul de la ALDE.
Secretarul Județului Bihor a afirmat în plenul Consiliului Județean că “se încearcă intimidarea” sa de către conducerea Consiliului Județean.

Războiul de gherilă la vârful județului, dintre conducerea UDMR & PSD ce se apropie de finalul mandatului și secretarul Județului pe care-l consideră prea apropiat de PNL capătă acum accente patetice. Cartoful fierbinte este același, din ultimele luni: Aeroportul Oradea.

Soltănel refuză acum să reprezinte Județul în instanță, după ce doi foști membri ai Consiliului de Administrație de la Aeroport – Antik Cristina și Traian Turle – au formulat plângeri prealabile, contestând legalitatea emiterii Hotărârii Consiliului Județean, prin care aceștia au fost demiși din funcții. Soltănel este cea care dăduse aviz de legalitate Hotărârii inițiată de PNL și votată, la final de septembrie, cu sprijinul vicepreședintelui Bodea și al celuilalt consilier județean, Julien Mateaș. Carmen Soltănel a dat girul inițiativei PNL în ciuda opoziței Serviciului Juridic din CJ, condus de Mihaela Roșan. Fapt pentru care, acum Roșan insistă, prin note interne, ca Soltănel să fie cea desemnată să reprezinte Consiliul în instanță, dacă tot a dat aviz de legalitate liberalilor.

Mang nu s-ar vrea pus la plată + cine vrea binele Aeroportului?

Vineri, Consiliul Județean nu a repudiat acțiunea contestatară formulată de Antik și Turle, deoarece UDMR și PSD nu și-au asumat legalitatea Hotărârii de revocare a CA-ului, din 28 septembrie, prin care au fost demiși, cu votul PNL-ALDE, reprezentanții pesediști, udemeriști și ai ALDE, din CA-ul Aeroportului. Liderul pesedist, Ioan Mang, a motivat acest refuz, spunând că nu dorește să fie pus la plată pentru că a votat ceva nelegal, în plenul Județului. În replică, liberalii Avrigeanu și Gal au susținut că atitudinea PSD și UDMR demonstrează încă o dată lipsa de interes pentru Aeroport. Ba mai mult, dorința de a pune pe butuci Aeroportul și de a reinstaura vechiul CA, numit pe criterii politice. Președintele Pasztor le-a cerut liberalilor să lase declarațiile politice și să observe că tocmai vineri, 8 noiembrie, a avut loc deja prima ședință a noului CA de la Aeroport…

Surpriză, vineri, chiar și consilierul ALDE, Julien Mateaș, s-a abținut la vot! Și cum de la liberali au absentat doi consilieri județeni, votul PNL + vicele Bodea (ALDE) nu a fost de ajuns pentru a întări cele votate la final de septembrie.

În schimb, CJ Bihor a votat, în unanimitate, contractarea serviciilor unei case de avocatură care să reprezinte interesele Județului în raport cu cei doi contestatari.

Secretarul Mărioara-Carmen Soltănel nu se înțelege cu șefa de la Juridic, Mihaela Roșan ©

După ședința de plen extraordinară, Carmen Soltănel, a subliniat că nu are un raport de subordonare față de șefa Serviciului Juridic-Contencios, Mihaela Roșan. Solicitată să explice de unde vin intimidările pe care le reclamă, Soltănel a arătat o serie de note interne care i-au fost adresate de către șefa Serviciului Juridic, prin care i se solicită să își formuleze o poziție față de chemarea în judecată formulată de Antik și de Turle, dar și să trimită “toate înscrisurile care au stat la baza emiterii actului administrativ a cărui suspendare se solicită”.

În răspunsul său, Soltănel i-a cerut lui Roșan ca notele interne să fie întocmite în conformitate cu Regulamentul, respectiv să fie semnate de șeful ierarhic superior al acesteia, adică de președintele Consiliului Județean. Același președinte Pasztor Sandor care a refuzat să semneze, alături de Carmen Soltănel, adresa de răspuns către Roșan, indică secretarul Județului.

Adversitatea dintre Soltănel și conducerea UDMR-PSD de la Județ este de notorietate, după ce în primăvara acestui an, secretarul Județului a primit doar calificativul “satisfăcător”, din partea președintelui Pasztor, care, împreună cu Mang, consideră că Soltănel a făcut jocul PNL, încă de la începutul mandatului actualei conduceri a CJ. Urmare a calificativului considerat jignitor, Soltănel l-a reclamat în instanță pe președintele Consiliului Județean și instituția Consiliului Județean. Procesul are termen pe 27 noiembrie, la Tribunalul Bihor.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor