Import fără TVA

Import fără TVA
Deva – Agenţii economici înregistraţi ca plătitori de TVA care vor realiza după 1 ianuarie 2007 importuri din ţări extracomunitare nu vor mai plăti TVA în vamă, aşa cum este în prezent.

Această facilitate va avea efecte, potrivit reprezentanţilor Ministerului Finanţelor Publice.

În primul rând, va încuraja investiţiile străine, întrucât banii firmelor care realizează un import nu vor mai fi „blocaţi” luni de zile, atât cât durează în mod normal operaţiunea de rambursare de TVA.

În acest moment, spre exemplu, în cazul acestor importuri, agenţii economici plătesc TVA în vamă, dar statul le rambursează aceste sume. Din momentul depunerii decontului de TVA, rambursarea efectivă poate dura 45 de zile. Nu în ultimul rând, şi statul va avea de câştigat de pe urma acestei facilităţi, întrucât tot mai mulţi importatori vor fi „atraşi” în România.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase