Importanța vizitei anuale la medicul dentist

3Comentarii
Importanța vizitei anuale la medicul dentist
Vizita regulată la medicul dentist este foarte importantă pentru a păstra integră, sănătatea dinților și gingiilor. Se recomandă ca frecvența controalelor la medicul dentist să se facă anual sau chiar bianual.

Sunt anumite situații în care medicul poate recomanda pacientului controale mai frecvente, cum ar fi, la pacienții cu boală parodontală, la cei cu probleme de imunitate sau pacienții care sunt predispuși la acumulări de tartru. Deasemenea, în cazul în care simțiți un disconfort la nivelul cavității bucale, cum ar fi durere dentară, adresați-vă cât mai repede medicului dentist deoarece orice problemă descoperită din timp, se tratează mai ușor și cu costuri mult mai mici.

Importanța vizitei periodice în cabinetul stomatologic:

  • medicul dentist poate descoperi o carie în fază incipientă de care pacientul nu este conștient;
  • medicul dentist poate diagnostica orice altă problemă pe care o descoperă la nivelul întregii cavități bucale;
  • medicul dentist poate executa o igienizare profesională pentru evitarea apariției unor probleme la nivelul gingiilor.

Igienizarea profesională constă în:

  • detartrajul cu ultrasunete (sau manual): se îndepărtează placa și tartrul dentar de pe dinți, de la nivelul marginii gingivale și din zona subgingivală
  • periajul profesional: se execută cu ajutorul unei perii speciale atașată la una din piesele scaunului stomatologic și cu o pastă de profilaxie cu diferite grade de abrazie, rolul acesteia este de a lustrui suprafețele dinților
  • airflow: îndepărtează petele (tutun, cafea) de pe suprafețele dentare cu ajutorul unei pulbere fină de bicarbonat de sodiu în combinație cu un jet de apă.
  • Fluorizarea: constă în aplicarea unui gel pe suprafața dintilor pentru a întării smalțul acestora
  • sfaturi și recomandări: la finalul procedurii, dacă este cazul, medicul vă poate oferii informații suplimentare despre cum puteți îmbunătății tehnica de periaj, cum să folosiți corect ața dentară, sau cum să alegeți corect o nouă periuță.

Asadar, vă invităm în cabinetul stomatologic MedLife Oradea, adresa: Oradea, Str. Dimitrie Cantemir, nr.86, Bl. C2, Ap.4 pentru a vă reda zâmbetul sănătos!

Pentru programări sau informații apelați la echipa la echipa noastră de profesioniști: Dr. Gherghel Narcisa, medic stomatolog, telefon: 0743-275135, Dr. Budau Amalia, medic stomatolog, telefon 0720-024625 sau cabinetul medical: 0725512026.

Advertorial!

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor