Impozit de 500% pentru „pârloagele” urbane

5Comentarii
Impozit de 500% pentru „pârloagele” urbane
Executivul apreciază că și o curte interioară lăsată necurățată se califică pentru supraimpozitare.

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi, 3 noiembrie criteriile de încadrare a terenurilor de pe raza municipiului în categoria terenurilor neîngrijite şi supraimpozitarea acestora. Codul fiscal a introdus această permisiune încă din anii trecuți, dar Executivul local a ales să nu uzeze de ea, sub motivul că starea unui teren se poate schimba de la o lună la alta.

„Motivul pentru care Executivul a înaintat acest proiect de hotărâre este faptul că în municipiul Oradea pot fi identificate multe terenuri într-o stare insalubră şi/sau cu vegetaţie crescută în exces, prezentând un aspect inestetic. În lipsa unui cadru normativ pentru aplicarea măsurilor de constrângere, proprietarii acestor terenuri nu realizează lucrările de întreţinere necesare”, este justificarea Primăriei. Conform proiectului de hotărâre, criteriile pe baza cărora terenurile din intravilan vor putea fi încadrate în categoria terenurilor neîngrijite sunt: „starea de paragină, năpădirea de buruieni, părăsirea sau abandonarea, insalubre, pe care sunt abandonate deşeuri din construcţii, vegetale, gunoaie sau orice tip de depozitări necontrolate, infestarea cu plante alergenice (de exemplu ambrozie, pelin), la care împrejmuirea este neîntreţinută/nereparată” dar și „curţile în care nu s-a efectuat curăţenia”.

Impozitul pentru terenurile încadrate în categoria celor neîngrijite ca urmare a aplicării acestor criterii se va majora până la 500%, conform cotei stabilite anual de către Consiliul Local al Municipiului Oradea, prin Hotărârea privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor