Impozit din oficiu

Impozit din oficiu
Începând cu anul viitor, contribuabililor care nu-si vor depune declaratiile de venit în termenul legal, li se va stabili impozitul din oficiu. În acest sens, Ministerul Finantelor a elaborat un proiect de lege.

„Contribuabilii trebuie sã depunã declaratiile de venit global pânã la data de 15 mai. Dacã nu-si vor depune declaratiile pânã la aceastã datã noi le vom trimite notificãri. Dupã depãsirea termenului de 15 zile de la primirea notificãrilor, impozitul li se va stabili din oficiu, în caz cã nu se prezintã la administratia financiarã”, ne-a informat Vasile Farc, de la Biroul Relatii cu Presa din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bihor. La baza estimãrii bazei de impunere Fiscul va avea în vedere o serie de documente fiscale existente la dosarul fiscal al contribuabilului privind anul în curs sau anii anteriori.

„Pânã acum se pierdea prea multã vreme cu somatiile si cu trecerea anumitor termene. Acum s-a eliminat un timp mort si un blocaj, fluidizându-se emiterea deciziilor”, ne-a precizat Vasile Farc.

Dan Birta