Impozit pe chirii

DEVA – Persoanele fizice care au obţinut anul trecut venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi care la data de 31 decembrie 2007 aveau în derulare un număr mai mare de 5 contracte de închiriere sau subînchiriere, vor fi impozitate potrivit regulilor de impunere aferente veniturilor obţinute din activităţi independente.

La stabilirea numărului de contracte generatoare de venituri din cedarea folosinţei bunurilor, nu se iau în calcul contractele de arendare a bunurilor agricole, informează DGFP Hunedoara.

 

Stabilirea plăţilor anticipate şi a impozitului anual datorat se efectuează de organul fiscal competent, pe baza declaraţiei depuse de contribuabili, potrivit regulilor prevăzute pentru veniturile din activităţi independente pentru care venitul net se stabileşte în sistem real.

 

În vederea stabilirii plăţilor anticipate pentru anul 2008, contribuabilii declară pâna la data de 15 ianuarie, la organul fiscal competent, veniturile şi cheltuielile estimate, prin completarea şi depunerea formularului „220 – Declaraţie privind venitul estimat”.
Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !