Impozit pe investiţii

Impozit pe investiţii
Deva – Începând cu 1 ianuarie 2007, veniturile obţinute din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen se impun anticipat cu o cotă de 1%. Impozitul anual datorat se stabileşte de către organul fiscal prin aplicarea cotei de 16% asupra câştigului net.

Câştigurile obţinute din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, se impun anticipat cu o cota de 1%.

Impozitul anual datorat asupra câştigului net se stabileşte de către organul fiscal prin aplicarea următoarelor cote: 16% dacă respectivele titluri de valoare au fost deţinute pentru o perioadã mai mică de 365 de zile şi 1% dacă respectivele titluri de valoare au fost deţinute pentru o perioada mai mare de 365 de zile.

Obligaţia privind calculul, reţinerea şi virarea impozitului anticipat revine intermediarilor (sau altor plătitori de venit), după fiecare tranzacţie, informează DGFP Hunedoara.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase