Impozit pe profit sau pe venit

Impozit pe profit sau pe venit
Societăţile comerciale pot opta pentru trecerea de la impozitul pe profit de 16% la impozitul pe venit de 3%.

Firmele au de ales, până la 31 ianuarie, între un impozit pe profit de 16% şi un impozit pe venit de 3%. Societăţile comerciale care în anul 2010 au relizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 de euro şi au avut cel mult nouă angajaţi, pot opta pentru trecerea de la impozitul pe profit de 16% la impozitarea cu 3% a veniturilor.

„Este vorba despre persoanele juridice române care realizează venituri, altele decât cele din domeniul bancar, asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital (cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii), jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului, celor care au capitalul social deţinut de un acţionar sau asociat persoană juridică cu peste 250 de angajaţi”, a explicat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Declaraţie

Persoanele impozabile care vor opta pentru acest sistem de impunere, vor depune, până la31 ianuarie 2011, Declaraţia de înregistrare fiscală/declaraţia de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică (010), la sediul DGFP Bihor, str. Dimitrie Cantemir nr. 2B, ghişeul nr. 1, parter,  între orele 8:30 -16:30.

Potrivit lui Ioan Mihaiu, această opţiune este reglementată de OUG 117/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

Specialiştii din domeniu sunt de părere că opţiunea de trecere de la impozitul pe profit de 16% la impozitul pe venit de 3% este rentabilă pentru firmele prestatoare de servicii.

D.B.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !