Impozit pe profit

ORADEA - Printre noutăţile Codului Fiscal, valabil de la 1 ianuarie 2007, se numără şi faptul că microîntreprinderile vor deveni plătitoare de impozit pe profit, în orice trimestru dintr-un an fiscal, dacă ponderea veniturilor din activităţi de management şi consultanţă depăşeşte 50% din total.

Determinarea ponderii veniturilor din consultanţă şi management în total, precum şi încadrarea veniturilor în aceste categorii, se vor face prin analizarea contractelor încheiate.
Dacă o microîntreprindere realizează venituri mai mari decât echivalentul a 100.000 de euro în cursul anului fiscal, sau depăşeşte 50% din venituri cu activităţi de consultanţă sau management, firma va fi obligată să plătească impozit pe profit începând cu trimestrul în care limita a fost depăşită. Microîntreprinderile care desfăşoară alte activităţi decât cele de consultanţă sau management vor putea opta, în continuare, între impozitarea cifrei de afaceri cu 2% şi taxarea profitului, cu 16%.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase