Impozite mai mari pe vânzarea casei

Impozite mai mari pe vânzarea casei
Deva – Cei care vor decide să-şi vândă locuinţele anul viitor vor plăti impozite mai mari. Venitul din transferul proprietăţilor imobiliare se va impozita în funcţie de valoarea casei şi de durata cât a fost deţinută de proprietar.

Astfel, pentru proprietăţi imobiliare deţinute până la 3 ani cu o valoare de până la 200 de mii de lei noi impozitul va fi de 3%, iar peste valoarea de 200 de mii de lei noi impozitul este 6000 lei noi plus 2% din valoarea ce depăşeşte cele 200 de mii de lei.

În cazul unei proprietăţi imobiliare deţinute peste 3 ani, până în valoarea de 200 de mii de lei noi inclusiv se calculează un impozit de 2%, iar peste valoarea de 200 de mii de lei impozitul este 4000 lei noi plus 1% din valoarea ce depăşeşte 200 de mii de lei.

Nu se datorează impozit în cazul dobândirii dreptului de proprietate în condiţiile legilor speciale, în cazul donaţiilor între rude până la gradul al III-lea inclusiv, între soţi şi în cazul moştenirilor dacă succesiunea este finalizată în maxim 2 ani (peste 2 ani, se aplică un impozit de 1%).

Impozitul în cazul transferului de proprietate se calculează la valoarea declarată de părţi în actele de transfer şi se încasează de notarul public. Dacă valoarea declarată e inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, impozitul se calculează la valoarea orientativă. Impozitul se virează până pe 25 a lunii următoare celei în care a fost reţinut.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase