Impoziterea tichetelor, pierdere la buget

7Comentarii
Impoziterea tichetelor, pierdere la buget
Reprezentanţii APET susţin că impozitarea tichetelor valorice ar aduce o pierdere de 50 milioane de euro.

Impozitarea tichetelor de masă nu ar aduce mai mulţi bani la buget. Dimpotrivă, această măsură ar reduce încasările la bugetul statului cu 50 de milioane de euro anual. Aceasta este părerea Asociaţiei Profesionale a Emitenţilor de Tichete (APET). Conform APET, sistemul actual al tichetelor de masă aduce bugetului de stat încasări de peste 360 milioane euro, printre altele din TVA la produsele alimentare şi din impozit pe profitul companiilor implicate în sistem – producători din industria alimentară, companii de distribuţie din alimentaţia publică, emitenţi de tichete şi furnizori ai acestora.
Potrivit unui sondaj GfK Romania, în cazul impozitării tichetelor 53% dintre companii şi-au exprimat intenţia de a nu mai acorda salariaţilor tichete de masă, ceea ce ar determina o pierdere la încasările statului de aproape 50 milioane de euro anual.

Scădere a consumului

APET anticipează că impozitarea va determina o scădere a consumului evaluată la 863 milioane de euro anual, echivalentă cu valoarea tichetelor de masă care nu vor mai fi acordate de companii către salariaţi, scădere care va afecta în mod direct achiziţia de produse alimentare. Impozitarea tichetelor de masă v-a afecta masiv sectorul distribuţiei şi producţiei alimentare, prin dispariţia a peste 25.000 de locuri de muncă şi afectarea a peste 70.000 de persoane, direct şi indirect.

Totodată peste două milioane de salariaţi, în exclusivitate din sectorul privat, vor suferi „o scădere dezastruoasa a puterii de cumparare lunare”, cu aproape 30% din valoarea actuală a salariului minim pe economie, arată APET.

Dan Birta7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor