Impresii de la Târgul „Agromalim“

REŞIŢA – Printre participanţi şi vizitatori, consultanţi agricoli şi 48 de agricultori din Caraş-Severin.

În opinia lui Ioan Judea, directorul adjunct al Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Caraş-Severin, târgul a fost bine organizat, s-a axat mai mult pe producţie agricolă şi mai puţin pe industrie.

Agricultorii din judeţ au putut vedea la târg expoziţii de animale şi utilaje agricole. Au putut fi văzute rase de bovine pentru lapte şi carne, ovine pentru carne, rase de cai.

Un alt specialist OJCA, Ştefan Pârvulescu, a apreciat oferta de seminţe şi de cereale. Pârvulescu a remarcat lamele expuse, prezenţă inedită la târgul de la Arad, utilajele agricole şi de industrie alimentară şi tractoatrele de 40 cp.
Printre cei care au expus s-a aflat şi Ioan Pau din Doclin, care a expus ovine din rasa Raţcă.

Au fost organizate şi două conferinţe. Una organizată de OJCA Arad pe tema interacţiunii între consultanţi şi agricultori, cealaltă organizată de APIA pe tema formelor de sprijin acordat agricultorilor.

Păreri de la săteni

Unul dintre agricultorii prezenţi la târg este Ion Bumbu din Răcăşdia. „Mi-au plăcut tăuraşii pentru carne, pe care i-am văzut împreună cu dl dr. Opriţescu“, ne-a spus săteanul proprietar a trei văcuţe şi a 24 de hectare de teren, precum şi a tuturor utilajelor necesare pentru a-l munci.

La târg a luat parte şi Ion Glăvan. „Târgul a fost organizat bine. Mi-a plăcut tot ce-am văzut acolo, mai ales utilajele agricole. Cred că sunt mult mai performante decât cele de la noi“, ne-a spus cultivatorul de cereale din Gherteniş.

Ionel Ivaşcu

ionel.ivascu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !