Împreună cu Papa Francisc la Blaj

De Crina Dobocan
Împreună cu Papa Francisc la Blaj
Peste 4.600 de pelerini greco-catolici din Eparhia de Oradea vor ajunge pe 2 iunie la Blaj.


Peste 4.600 de credincioși greco-catolici din Eparhia de Oradea vor participa duminică la Sfânta Liturghie solemnă, cu Papa Francisc, pe Câmpia Libertății. În cadrul acesteia, Suveranul Pontif îi va beatifica pe slujitorii lui Dumnezeu: Valeriu Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu, episcopi greco-catolici morți pentru credință în timpul prigoanei comuniste.

Printre pelerini se află 160 de preoți greco-catolici din țară și străinătate, care vor concelebra la Liturghia cu Sfântul Părinte, și peste 1.000 de tineri, elevi ai Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” şi ai Liceului „Don Orione”, care doresc să-l întâlnească pe mult iubitul Papă.

De asemenea, din Oradea, vor fi prezenți la Blaj peste 60 de voluntari, care vor contribui la buna desfășurare a evenimentului, și preoți delegați special pentru serviciul liturgic al ceremoniei. Toți acești pelerini vor fi însoțiți la Blaj de păstorul lor, PSS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.

Totodată, la invitația Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, vor participa la Blaj mai multe oficialităţi județene locale, județene și centrale.

„Episcopia Greco-Catolică a pregătit pentru fiecare pelerin o șapcă galbenă personalizată, iar pentru cler veșminte preoțești/arhierești croite special pentru acest eveniment. De asemenea, Potirul și Evanghelia PSS Valeriu Traian Frențiu -datând din 1938, care s-au aflat în expoziția dedicată Ierarhului din Cripta Catedralei «Sfântul Nicolae» din Oradea - care pe 2 iunie vor fi folosite la celebrarea euharistică oficiată de Papa Francisc”, a anunțat Mihaela Caba Madarasi, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Pelerinii orădeni se vor deplasa cu două trenuri speciale pe ruta Oradea-Blaj (dus-întors), care pleacă duminică, 2 iunie, în jurul orei 01:00, din Gara Centrală a orașului. Credincioșii înscriși în parohii vor călători la Blaj cu microbuze și autocare. Acestea vor porni la primele ore ale zilei de duminică, pentru a sosi în „Mica Romă” înainte de ora 7:00.

Accesul pe Câmpia Libertății se va face pe baza biletului nominal și a cărții de identitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !