Improvizaţii în învăţământ

Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA / BIHOR - Deşi la concursul de titularizare s-au înscris peste 2.000 de cadre didactice şi proaspeţi absolvenţi de studii superioare, locurile scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor nu au fost ocuzpate în totalitate fiind necesară păstrarea unor pensionari şi chiar acceptarea unor necalificaţi.

În urma titularizării doar 324 de posturi titularizabile au fost ocupate, cu toate că numărul de catedre disponibile a fost de 515 în tot judeţul. Dintre aceste posturi un număr de 62 au fost ocupate prin detaşare la cerere, în comisie paritară, cu avizul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Mulţi suplinitori

Au existat şi cazuri în care profesorii au refuzat posturi titularizabile datorită distanţei faţă de casă şi au preferat un post de suplinitor. Dintre ceele 1.400 de posturi de suplinitor disponibile, 1.100 de posturi au fost ocupate prin concurs, iar alte o sută au fost acordate cadrelor didactice pensionare care au dorit să-şi continue activitatea. Pentru a ocupa toate posturile necesare asigurării de personal didactic au fost încadrate şi 20 de persoane necalificate, care nu au modulul pedagogic parcurs. Majoritatea necalificaţilor au fost selectaţi pentru predare în limba maghiară, unde cererea de profesori a fost mare, dar fără acoperire în rândul solicitanţilor.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase