Improvizatiile, catastrofale

De Otilia Șandor
Campanie anti - foc
Campanie anti - foc
Bihorenii vor fi în continuare informaţi despre riscurile la care se expun pe ei şi familiile lor atunci când aleg să facă la domiciliu sau la serviciu improvizaţii sau dacă neglijează importanţa verificărilor periodice ale instalaţiilor sau coşurilor de fum.

În speranţa reducerii numărului de evenimente nedorite, pompierii bihoreni anunţă continuarea campaniei Campania „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale”.

Salvatorii transmit că vor derula şi în continuare multiple acţiuni de informare şi educare preventivă, pentru ca oamenii să nu îşi mai pericliteze viaţa şi bunurile.

Sub deviza: „Pune capăt improvizaţiilor, nu vieţii!”, pompierii transmit un set de sfaturi utile bihorenilor care vor să stea departe de pericole. Salvatorii roagă cetăţenii să nu folosească instalaţii electrice improvizate, să nu intervină la contorul electric, să nu modifice instalaţia de utilizare din gospodărie decât cu avizul distribuitorului de energie şi doar de personal autorizat, să verifice instalaţia de utilizare o dată la doi ani, cu personal autorizat, să folosească doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă.

Sfaturi

Bihorenilor li se recomandă să instaleze şi să folosească aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului, să verifice periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi să le înlocuiască când sunt uzate, să nu folosească receptoare electrice neomologate.

Pompierii atrag atenţia bihorenilor că majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apa şi de aceea îi roagă să monteze şi să folosească aparatele electrice departe de apă.

Deloc de neglijat e şi faptul că instalaţia electrică nu trebuie suprasolicitaă folosind mai mulţi consumatori simultan şi la plecarea din locuinţă nu lăsaţi nici un aparat electric sub tensiune.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !