Impuscaturi la IPJ Bihor

Impuscaturi la IPJ Bihor
Mascaţii orădeni au făcut demonstraţii ca în filme, pentru elevii bihoreni.

Cu siguranţă, elevii din multe şcoli aflate la Oradea şi în judeţ vor fi mai în siguranţă de acum încolo.

Graţie urgentiştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Inspectoratul de Poliţie Bihor, copiii, de diferite vârste, au aflat şi au fost convinşi că prevenirea este cheia de aur pentru o viaţă în siguranţă.

Joi, de pildă, la sediul Poliţiei Bihor, elevi de gimnaziu de la Şcoala din Biharia, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala din Sânmartin şi elevi din două clase de a II-a de la Şcoala Oltea Doamna din Oradea s-au convins de ce e bine să respecte regulile rutiere, de ce e bine să nu mintă şi să aibă comportament frumos acasă şi în societate.

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor le-au arătat, cum un coleg de-al lor, Mihai, a petrecut trei săptămâni în spital după ce a fost grav accidentat şi cum alţi copii au murit tot pentru că nu au luat aminte la sfaturile părinţilor, ale profesorilor şi poliţiştilor.

 I-au atins la suflet

Filmul „Jurnal pe patul de spital” realizat la Oradea de Poliţia Bihor şi alte pelicule video i-au impresionat pe copii atât de tare, încât majoritatea dintre ei au fost de acord după vizionare că e mai bine să aplici regulile învăţate ca să nu ajungi „doar un nume, cu o dată de naştere şi cu o cruce”.

Detectorul de minciuni al Poliţiei Bihor a fost în măsură să îi convingă pe copii că minciuna are picioare scurte şi prin urmare e mai simplu şi sănătos să spui mereu adevărul.

Surpriza oferită de poliţişti pentru copiii musafiri a constituit-o demonstraţia de intervenţie în forţă a mascaţilor.

Puştii au văzut şi au auzit cum poliţiştii de la Intervenţie Rapidă execută chiar şi cu focuri de armă o misiune în care trebuie să prindă nişte infractori.

Câinii poliţişti au fost în măsură să îndulcească şi să liniştească sufletele elevilor, după suspansul de la filmele dure dar educative dins ala festivă a Poliţiei, de la detectorul de minciuni şi împuşcăturile din curtea Poliţiei.

Prin acţiunile derulate, poliţiştii bihoreni speră să sporească nivelul de siguranţă pentru copii şi să scadă numărul victimelor din accidente, violenţe şi infracţiuni cu minori.

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !