In 15 ianuarie incep reducerile de soldare

De Dan Birta
Reactualizat la:
6Comentarii
In 15 ianuarie incep reducerile de soldare
În Oradea au depus notificări pentru reduceri de soldare la marfa de toamnă – iarnă 20 de societăţi comerciale.

În perioada 15 ianuarie – 15 aprilie agenţii economici pot face astfel de reduceri cu condiţia să respecte prevederile Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000.

Potrivit actului normativ, «Vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea „soldare/soldări/solduri” şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul».

Vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, cu o durata maxima de câte 45 de zile fiecare, cu condiţia ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare şi oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date. Aceste perioade sunt: 15 ianuarie -15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamnă-iarnă şi 1 august – 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primăvară – vară.

Conform OG 99/2000, magazinele care doresc să facă reduceri de soldare trebuie să depună o notificare la primărie cu cel puţin 15 zile înainte de începerea vânzării. În cazul în care societăţile comerciale nu notifică intervalul de soldare sunt pasibile de amenzi contravenţionale cuprinse între 400-2000 lei.

În Oradea, 20 de notificări

Potrivit informaţiilor primite de la Compartimentul Mass – Media, la Primăria Oradea au depus notificări pentru reduceri de soldare 20 de societăţi comerciale. Printre acestea se regăsesc: Adrian, Real, H&M, Zara, Stradivarius, Hervis.

Reduceri promoţionale

În ultimii ani, firmele nu mai aşteaptă cele două perioade pentru a reduce preţurile mărfurilor de sezon. Vânzările de soldare vizează stocul de mărfuri sezoniere, spre deosebire de vânzările promoţionale, care pot viza reduceri de preţ aplicabile oricăror produse/servicii prestate în mod curent de comercianţi. În timp ce vânzările de soldare pot fi efectuate numai în cursul a două perioade având o durată maximă de 45 de zile, vânzările promoţionale pot fi efectuate oricând în timpul anului.

Asfel, vitrinele magazinelor de profil sunt pline cu afişe care anunţă reduceri promoţionale în orice perioadă a anului.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor