In Asia se produc cele mai multe masini

In Asia se produc cele mai multe masini
Pe tot parcursul anului trecut industria mondiala de automobile a avut o crestere de 6.3 %, aceasta insemnand ca s-au produs fix 49.886.549 de automobile.

Industria de automobile a ajuns la un nivel de profitabilitate foarte mare, produsele sale fiind dorite anual din ce in ce de mai multe persoane. Pentru a vedea care sunt cele mai importante tari producatoare de automobile trebuie sa impartim lumea in patru parti respectiv Europa, Asia-Oceania, continentele americane si Africa.

4. Africa

Continetul african este cea mai saraca zona a planetei si automat tarile cu cele mai mici vanzari de automobile din lume. Dintre toate tarile africane cea mai puterinca industrie auto se gaseste in Africa de Sud.

Cea mai mare exportatoare de diamante este si cea mai mare producatoare de automobile, marci precum Fiat, Ford sau General Motors avand fabrici in aceasta tari de ani de zile. Mercedes produce in Africa de Sud modelul Mercedes Clasa C atat in varianta sedan cat si in cea Estate. Grupul Ford produce aici Mazda 3 si 6 dar si Ford Focus si Ranger. Printre modelel mai vechi Africa de Sud a produs si modelul Volvo S40. Cel mai puternic fabricant de automobile european, Volkswagen, produce aici modelel

Polo si Golf. In total Africa de Sud produce anual peste 330.000 de automobile. A doua tara ca numar de automobile produse pe anul 2006 a fost Egiptul care a reusit sa fabrice 63.000 de unitati. Cel mai important nume al industriei care este prezent aici este BMW, acestia fabricand seriile 3,5,7 si X3. Tot continetul negru produce anual 337.000 de automobile.

3. America

Locul trei al continentelor cele mai puternice sunt continetele americane. Aici cel mare producator este America de Nord care a produs anul trecut 4.366.000 de automobile. Tot pe continetul nord american putem enumera si Canada care a fabricat peste 1.3 milioane de automobile si Mexic care a reusit sa fabrice aproximativ 1.1 miloane de automobile.

America de Sud sta mai prost la capitolul productie d eautomobile, toate tarile sud americane producand 2.4 milioane de automobile. Dintre acestea cea mai bine pozitionata este Brazilia cu peste 2 milioane de automobile noi. In total pe continetele americane anul trecut s-au construit aproximativ 9.3 milioane de automobile.

2. Europa

Poate pare surprinzator dar batana Europa nu este continetul cu cele mai multe automobile produse anual. Numarul de automobile construite anul trecut a fost de 18.073.776 unitati. Fata de anul precedent aceasta cifra a cresut cu 1.9%. Tarile Uniunii Europene au produs anul trecut peste 16 milioane de automobile restul fiind impartite intre tarile CSI.

Tara cu cele mai multe automobile produse anual este bineinteles Germania, aceasta cosntruind 5.4 milioane de automobile. Locul secund este ocupat de catre Franta cu 2.7 miliaone de automobile si Spania cu 2.07 milioane de unitati. In Marea Britanie s-au produs anual 1.4 milioane de automobile, iar in Italia doar 892.000 de unitati.

Tara cu cea mai mare crestere raportata la anul precedent a fost Finlanda care a inregistrat o crestere de 52.7% fata de anul 2005. Chiar si asa acestia au produs doar 32.000 de automobile. Romania a inregistrat de asemenea o crestre foarte buna de 15.5 %, productia nationala depasind 200.000 de automobile.

Cea mai sumbra situatie se gaseste in Serbia care a ajuns sa fabrice anual doar 9.832 de automobile. Aceasta situatie se datoreaza razboiului din 1999 cand aviatia NATO a distrus fabrica de automobile Zastava. Tarile CSI sunt conduse de Rusia care a fabricat aproape 1.2 milioane de automobile anul trecut. Locul doi este ocupat de catre Ucraina cu aproape 300.000 de automobiele realizate.

1. Asia si Oceania

Zona in care se produc cele mai multe automobile de pe suprafata planetei este Asia si Oceania. Aici putem spune doar Japonia si China, ambele devenind adevarati giganti ai industriei auto mondiale. Cea mai puternica tara asiatica la acest capitol este bineinteles Japonia, acestia realizand anul trecut 9.7 milioane de automobile. China a reusit sa aiba o crestre fata de anul 2005 de aproximativ 33.1%, aceasta fiind tradusa in realitate de un numar de 5.233.000 de automobile construite pe intreg teritoriul chinez. Acestia au depasit anul trecut celalalt tigru asiatic Coreea de Sud.

Acestia au stagnat in jurul cifrei de 3.4 milioane de automobile produse. Cea de-a patra tara ca volum al indsutriei auto asiatice este Iranul, acesta fabricand 725.000 de automobile. Locul urmator este ocupat de catre Tailanda cu aproximativ 315.000 de automobiel produse. In total tarile din aceasta regune au fabricat anul trecut 22.162.000 de automobile, devenind zona cea mai importanta pentru industria auto din lume.

Anul acesta se asteapta ca aceasta cifra sa atinga pragul psihologic de 50 milioane de automobile noi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase