In Bihor nu sunt dubluri de pacienti

3Comentarii
In Bihor nu sunt dubluri de pacienti
Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Bihor apără medicii de familie, despre care spun că nu au dubluri.

CAS Bihor transmite că în Bihor „nu sunt dubluri” pe listele medicilor de familie. Altfel spus, în judeţul nostru nu există cazuri în care un pacient să figureze la mai mulţi medici de familie şi nici pacienţi care să fie pasaţi de la un medic la altul, fără să fie în evidenţele CAS Bihor.

Oana Ungur, purtător de cuvânt la CAS Bihor, a informat că în judeţul nostru mai e în vigoare un protocol de acum circa zece ani, între CAS Bihor şi Evidenţa Populaţiei. Trimestrial, cei de la Evidenţa Populaţiei trimit baza de date la CAS Bihor, pentru a se verifica codurile numerice personale şi, pe baza lor, pacienţii înscrişi la medicii de familie.

Mai mult, CAS Bihor are o bază de date mai mare decât cea de la Evidenţa Populaţiei fiindcă pe calculatoarele CAS Bihor figurează şi persoane din alte judeţe care au medici în Bihor sau, de pildă, bihoreni care au medici de familie la Oradea.

Şi decedaţii

Un alt normativ ce se aplică de ani de zile în Bihor este validarea naţională lunară. CAS Bihor şi celelalte case de asigurări (OPSNAŞ şi Casa Transportatorilor) trimit lunar la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate baza de date cu CNP-urile pacienţilor. În acest fel se rezolvă de pildă cazurile pacienţilor care locuiesc în Bihor, dar au plecat la Bucureşti să lucreze şi nu şi-au anunţat medicii de familie de aici.

Un al treilea protocol de siguranţă pe care se bazează inspectorii CAS Bihor a fost încheiat încă de pe vremea fostului director CAS Bihor, ec. Simona Ardelean. Aceasta a încheiat protocol de colaborare lunară cu toate primăriile din judeţ, cu spitalele şi cu Ambulanţa, care transmit în primele cinci zile ale lunii toate decesele survenite în luna precedentă. Astfel, persoanele care decedează sunt scoase mai repede de pe listele medicilor de familie, în caz că aceştia află mai târziu de respectivele decese ale pacienţilor lor.

Recent, şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Bihor a ameninţat cu controale ale Curţii de Conturi la medicii de familie care au „dubluri” pe listele de pacienţi. Bihorul se pare nu intră în ecuaţie.

O.Ş.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor