În ce domenii se pot angaja românii în UE

De Dan Birta
1Comentariu
În ce domenii se pot angaja românii în UE
Domeniul mecanic, HORECA, agricultura, domeniul mecanic şi construcţiile oferă cele mai multe oferte de joburi în UE.


Domeniile şi meseriile în care se pot angaja românii în Uniunea Europeană sunt variate. Site-ul mobilităţii europene, Eures, cuprinde câteva sute de oferte de joburi, inclusiv informaţii despre salarii şi condiţiile de muncă din ţările UE.

Oferte

Unul dintre cele mai generoase domenii este cel agricol, unde nu se cer prea multe condiţii. Astfel, din Olanda există oferte pentru 25 de culegători de ciuperci, cinci culegători de afine, 25 de procesatori bulbi de lalele, 25 de muncitori în grădinărit, 25 de creatori de buchete de flori şi zece culegători de floarea soarelui. În Spania este nevoie de cinci muncitori la o fermă de porci, iar în Germania de văcari.

HORECA (hoteluri, restaurante, catering) este alt domeniu care oferă multe joburi. Din Austria provin oferte de angajare pentru 100 de cameriste, 100 de bucătari şi 100 de chelneri. În Germania este nevoie de zece bucătari un commis de partie, un chef de partie, opt demi-chef de rang şi cinci barmani.

În construcţii se caută zece dulgheri, zece zidari, zece muncitori necalificaţi şi trei parchetari pentru Polonia. În Norvegia este nevoie de zece instalatori, iar în Estonia de cinci lucrători în construcţii. O ofertă pentru 50 de instalatori şi alta pentru 50 de electricieni provine din Germania.

Domeniul mecanic oferă de lucru sudorilor în Germania (51 de posturi) şi Ungaria. Lăcătuşii, de asemenea, se pot angaja în Germania şi Olanda, iar operatorii CNC în Olanda şi Norvegia.

Oferte multe de angajare sunt şi pentru şoferi: pe distanţe scurte, pe distanţe lungi, pe macara, pe camion, etc.

În domeniul IT se caută trei dezvoltatori software pentru Germania şi zece senior tehnician CHROME pentru Luxemburg.

Cei interesaţi de un loc de muncă în străinătate trebuie să ştie că una dintre condiţiile principale este cunoaşterea limbii angajatorului sau a limbii engleze. Există, totuşi, şi oferte unde nu este necesară cunoaşterea unei limbi străine. Informaţii suplimentare despre ofertele de locuri de muncă din UE pot fi obţinute de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor