In Complexul Studentesc se vinde in continuare alcool, chiar daca este interzis

De A. Strugariu
Unii comercianţi ignoră această interdicţie si vand in continuare alcool
Unii comercianţi ignoră această interdicţie si vand in continuare alcool
Cu toate că aleşii locali din Timişoara au aprobat la finele anului trecut o hotărâre prin care se interzice alcoolul în zona Complexului Studenţesc, unii comercianţi ignoră această interdicţie şi le fac pe plac clienţilor. Poliţiştii locali au sancţionat săptămâna trecută mai multe societăţi care vindeau băuturi alcoolice sau nu respectau orarul de funcţionare impus de autorităţile locale.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au verificat zilele trecute modul în care se respectă legislația referitoare la desfășurarea de activități comerciale în Complexul Studenţesc și în special dacă se respectă prevederile Hotărârii de Consiliu Local 193 din 2012 privind comercializarea băuturi alcoolice și respectarea orarului de funcționare în perimetrul Campusului Universitar.

Au fost verificate aproape 30 de societăţi, iar reprezentanţii Poliţiei Locale au constatat că unii comercianţi ignoră prevederile legale.

„Au fost verificați un număr de 28 de comercianți, șapte dintre aceștia fiind depistați vânzând alcool în incintă. Societățile în cauză, majoritatea cu sediile pe Aleea Studenților, dar și pe străzile Aurelianus și Al. Vaida Voievod, au fost sancționate cu câte 500 lei fiecare. De asemenea, reprezentanții altor cinci societăți care nu au respectat orarul de funcționare au fost invitați la sediul Poliției Locale pentru verificarea documentelor și luarea măsurilor legale de sancționare”, a arătat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

Controalele vor continua și în perioada următoare. Prin HCL 193 din 2012 privind delimitarea Campusului Studenţesc Timişoara și condițiile de desfăşurare a activităţilor comerciale, de alimentaţie publică sau prestări servicii în perimetrul campusului se interzice cu desăvârșire comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul Complexului.

„Din această categorie fac parte și berea sau orice alt produs care conţine un amestec de bere și de băuturi nealcoolice care au o concentraţie alcoolică mai mare de 0,5% în volum”, precizează reprezentanţii Poliţiei Locale. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi de la 500 la 2.500 de lei, iar oficialii instituţiei îi avertizează pe comercianţi că în cazul în care abaterea se repetă conform legii se poate dispune, de asemenea, măsura suspendării activităţii localului pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

Perimetrul Campusului Studenţesc cuprinde următoarele străzi potrivit HCL 193: Al Vaida Voievod – de la strada Daliei până la Aleea F.C. Ripensia pe partea căminelor studenteşti (nu sunt incluse nr. 2, 4, 6, 8,10); strada Virgil Birou – în totalitate, respectiv de la bulevardul Eroilor până la strada Al. Vaida Voievod; Ion Vidu (fostă Siret) – de la strada Cluj până la Aleea F.C. Ripensia; Cluj – de la strada Ion Vidu până la Piaţa Leonardo da Vinci şi Aleea F.C. Ripensia; Aleea F.C. Ripensia – de la bulevardul Eroilor până la Piaţa Leonardo da Vinci; Aurelianus – de la strada Socrate până la Al. Vaida Voievod; Aleea Studenţilor – în totalitate, respectiv de la strada Daliei până la Aleea F.C. Ripensia; strada Socrates nr. 10.

Citeste si: Alesii locali au decis: alcoolul este interzis in Complexul Studentesc al Timisoarei

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !